Ravnozemljaši se spremaju da dokažu da je Zemlja ravna ploča: Evo kako – VIDEO

Teorija

foto-ilustracija: pixabay.com

Grupa ljudi koji veruju da je Zemlja ravna ploča najavila je svoju “najveću, najhrabriju i najbolju avanturu ikada”, konvenciju i konferenciju na kruzeru za novinare, planiranu za 2020. godinu. Na njoj će svetu predstaviti “dugo skrivane istine”.

Oni žele da i ostatku čovečanstva “otkriju istinu i raskrinkaju pseudonaučne činjenice” tako što će predočiti “dokaze” da je naša planeta nepokretna ravna ploča.

Ravnozemljaši su obećali divno druženje na kruzeru.

Na konvenciji će učestvovati i poznati ravnozemljaši kao što su reper B.o.B. i američka rijaliti zvezda Tila Tekila.

Učesnici će moći da uživaju u restoranima, bazenima i veštačkom surfovanju.

– Verujemo da je Zemlja statična i ravna, ali nismo rođeni s tim stavovima. Kao i vi, odrasli smo verujući u heliocentričan model svemira.

Posle detaljnih eksperimenata, analiza i istraživanja, došli smo do spoznaje da istine naše astronomije nisu ono u što smo verovali – saopštili su ravnozemljaši.

Međutim, postoji jedan problem za one koji žele da ubede ostatak sveta da je Zemlja ravna – navigacioni sistemi kruzera, kao i drugih plovila, oslanjaju se na činjenicu da Zemlja nije ravna ploča i teoretski pobijaju verovaranja u teoriju ravnozemljaša.

Iako postoje različite teorije unutar Ravna zemlja zajednice, osnovno verovanje je da je ona ravna. Oni tvrde da nakon “opsežnog eksperimentisanja, analize i istraživanja“, pristalice veruju da Zemlja nije okrugla.

Uobičajen model koji se nudi za tačnu topografiju Zemlje je da je ona veliki disk, okružena “zidnom barijerom” – Antarktikom.

Ovo su ravnozemljaši odgovorili svima koji su ih upitali da li se “plaše da će pasti preko ivice Zemlje ako kruzer predaleko otplovi“.

Iako ova organizacija nije pružila dodatne informacije o ovom putovanju, možda će pokušati da u posadu broda uključe ljude koji se slažu sa njima, ali to će, prema rečima stručnjaka, biti teško.

– Plovim svetom 23 godine i nijednom nisam sreo kapetana koji veruje da je Zemlja ravna – rekao je bivši kapetan broda Henk Keijer.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ravnozemljaši se spremaju da dokažu da je Zemlja ravna ploča: Evo kako – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.