Rešena čudna dešavanja: Otkriveno zašto su u Bermudskom trouglu nestajali brodovi i avioni?! – VIDEO

Rešena misterija?

Misterija – foto: Youtube/Printscreen

Britanski okeanografi su konačno završili svoje višegodišnje istraživanje Bermudskog trougla i utvrdili šta se krilo iza misterioznih nestanaka aviona i brodova u ovom području.

Trougao površine 700.000 kvadratnih metara, koji se prostire između Floride, Portorika i Bermudskih ostrva, privlači pažnju javnosti više od 100 godina. U tom regionu nestalo je više desetina brodova, aviona i ljudi tokom prethodnog veka.

Od podvodnih piramida do vanzemaljskih baza, naučnici i teoričari zavere su tokom dugog niza godina pokušali da istraže zbog čega se događaju misteriozni nestanci u Bermudskom trouglu.

Istraživači kažu da je moguće da su za to odgovorni talasi veličine i do 30 metara. Stručnjaci sa Univerzita u Sauthemptonu veruju da se misterija može objasniti prirodnim fenomenom koji se zove “lažni talasi“.

Istraživači su ponovo napravili čestice čudovišne vode za potrebe dokumentarca “Bermudski trougao Enigma“. Ovi talasi su snažni i mogu biti veoma opasni. Naučnici često ove talase nazivaju “ekstremni olujni talasi“.

Izradili su i model broda koji je nestao 1918. godine, a ta nesreća je odnela 300 života.

Brod je bio na putu od Bahia u Salvadoru za Baltimor kada je nestao 1918. godine, tokom Prvog svetskog rata. Olupina i tela putnika nikada nisu pronađeni.

Sajmon Boksal, naučnik koji se bavi okeanima i zemljom, kaže da u ovoj zloglasnoj oblasti postoje tri velike oluje, koje dolaze iz tri različita pravca i koje stavaraju savršene uslove za lažni talas. Boksal veruje da je to objašnjenje za nestanak ovog broda.

Međutim, drugi naučnik iz Australije veruje da je razlog za nestanak broda ljudska greška. On smatra da u ovom području nema natprirodnih pojava koje su inspirisale brojne teorije zavere.

On ističe da je broj nesreća koje su se ovde dogodile jednak broju nesreća bilo gde u svetu.

Tokom godina su se pojavile brojne teorije o ovoj oblasti, a Američka obalska straža naziva Bermudski trougao “mitskim geografskim područjem“.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Dejli mejl)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rešena čudna dešavanja: Otkriveno zašto su u Bermudskom trouglu nestajali brodovi i avioni?! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.