Seljak iz Novog Sela iskopao drvenu kutiju vezanu lancima u kojoj se nalazila lobanja stvorenja koje liči na vukodlaka!

Novo Mesto, Makedonija

Poljoprivrednik iz Novog Sela kod Strumice, na jugu Makedonije, Trajče Draganov tvrdi da je tokom oranja, na svojoj njihovi otkopao drvenu kutiju vezanu lancima u kojoj se nalazila lobanja stvorenja koje liči na vukodlaka.

Vukodlaci su deo makedonskog folklora i narodnog predanja, a legende o njima i razlozima zbog čega neko postaje vukodlak, razlikuju se od kraja do kraja. Protiv vukodlaka često se obavljala neka vrsta egzorcizma od sveštenika, a potom bi glava bila odsečena, a telo spaljeno.

Mars: Rover pronašao krater širok 150 km koji je nekada bio jezero!

Smatra se da vukodlaci treba da budu ubijeni u subotu jer su samo tada ležali u grobu i mogli lako da budu uhvaćeni. Izgleda da je po tom verovanju bio ubijen i vukodlak pronađen na njivi Trajčeta Draganova u Novom Selu.

Trajče je rekao da se ponosi svojim otkrićem i da se ne plaši da će duh vukodlaka biti oslobođen. On priznaje da njegovi seljani nisu srećni što ga je otkopao i kažu mu da bi najbolje bilo da je vrati tamo gde ju je našao – pod zemlju.

[adsenseyu1]

– Veliki broj mojih komšija se ljute što sam uznemirio vukodlaka. Kažu da ću se u narednom životu roditi kao vukodlak.

Ako je to moja sudbina, onda neka tako i bude – rekao je Trajče Draganov.

Foto: Vesti

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Vestionline)

Budite prvi sa komentarom na članku "Seljak iz Novog Sela iskopao drvenu kutiju vezanu lancima u kojoj se nalazila lobanja stvorenja koje liči na vukodlaka!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.