SERGEJ LAVROV: Zapadni partneri bolno prihvataju političke uspehe Rusije

Advertisement

Foto: tanjug

Uspesi Rusije u domaćoj i spoljnoj politici izazivaju alergiju na Zapadu, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Prema njegovim rečima, „zapadni partneri vrlo bolno prihvataju to što nakon veka globalne dominacije vide da više ne mogu samostalno da rešavaju probleme, da ne mogu svima da nameću svoju volju“, prenose RIA Novosti.

„Današnji odnosi između Rusije i Zapada su posebno pitanje sa svojim specifičnostima. U sadašnjim uslovima, mnoge naše prekomorske i evropske kolege su alergične na uspehe koje je naša zemlja postigla i na unutrašnjem frontu i na spoljnim frontovima“, rekao je on, govoreći učesnicima konkursa „Lideri Rusije“.

Advertisement

SAD zauzele kurs ka podeli Sirije

Izgleda da Sjedinjene Države razmišljaju o podeli Sirije, a Rusija će pitati Vašington kako to zamišljaju, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Čini se da su Amerikanci krenuli na podelu zemlje. Prosto su odustali od uveravanja da je jedina svrha njihovog prisustva u Siriji bez poziva legitimne vlade – pobeda nad Isilom i teroristima. Sada već kažu da će se njihovo prisustvo nastaviti dok ne budu uvereni da je u Siriji započeo stabilan proces političkog rešenja, čiji će ishod biti promena režima“, rekao je Lavrov.

Ministarka upozorila: Ko ukrade ogradu sa auto-puta dobije 12 godina robije

„Planovi za stvarnu podelu Sirije postoje, upoznati smo sa tim, i mi ćemo pitati naše američke kolege kako oni to sve zamišljaju“, dodao je on.

Advertisement

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "SERGEJ LAVROV: Zapadni partneri bolno prihvataju političke uspehe Rusije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.