Snaga drevnih Indijanaca leži u ovome: Tajna je skrivana decenijama od ostatka čovečanstva!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Indijanci su verovali da su njihova tela evoluirala više od milion godina i da je za to vreme svaki njegov delić razvio neverovatne funkcije, neophodne za preživljavanje

Mit o snazi koju skriva duga kosa star je koliko i čovečanstvo – sigurno znate za priču o Samsonu, jevrejskoj verziji Herkula. Bio je neverovatno snažan, ali je vešto krio da tajna njegove snage leži u njegovoj dugoj kosi. Na njegovu nesreću, žena koju je zavoleo, Dalila, podlegla je podmićivanju Filistejaca, otkrila Samsonovu slabu tačku i prenela je njegovim neprijateljima. Kada mu je krišom odsekla kosu, sva njegova snaga je nestala.

[adsenseyu5]

Većina Indijanaca kosu je sekla samo pod određenim, jasno definisanim, okolnostima. Na primer, Navajo indijanci sekli su kosu deci na njihov prvi rođendan i nakon toga nikada više. Pripadnici drugih plemena skraćivali su kosu samo u procesu tugovanja, kada bi poginuo neki ratnik, poglavica ili vrač od velikog značaja za njihovo selo. Zato, možete da zamislite, strah i očajanje koje su indijanska deca prolazila kada su morala da se ošišaju kako bi odlazila u američke škole kada je njihovo pohađanje postalo obavezno.

Slična situacija ponovila se i tokom rata u Vijetnamu. Naime, specijalne snage SAD slale su svoje stručnjake u indijanske rezervate kako bi pronašli snažne i talentovane izviđače, vitalne mladiće koji već imaju iskustvo života na teškim terenima. Bilo im je vrlo važno da mladići imaju izvanrednu sposobnost praćenja, a nakon što je nekolicina njih odabrana i angažovana, dokumentovani su kao stručnjaci za praćenje i preživljavanje, piše portal Sott.net.

Međutim, kada su postali regruti, morali su da budu ošišani na “vojnu frizuru” što je za njih bila neverovatna trauma. Sve znanje i veštine koje su stekli u rezervatu isparili su.

[adsenseyu1]

Nijedan nije ispunio očekivanja, i sa terena su se vraćali neobavljenih zadataka. Svi do jednog govorili su kako nisu više mogli da “osete” neprijatelja, da njihova intuicija nije više pouzdana i da ne mogu protumače skrivene znakove.

Indijanci su verovali da su njihova tela evoluirala više od milion godina i da je za to vreme svaki njegov delić razvio neverovatne funkcije, neophodne za preživljavanje. Smatrali su da postoji vrlo dobar razlog za postojanje i najmanjeg, i naizgled, najnebitnijeg dela tela.

(Skandalozno.rs, Izvor: Stil.kurir.rs/dnevno.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Snaga drevnih Indijanaca leži u ovome: Tajna je skrivana decenijama od ostatka čovečanstva!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.