SPASIO GA OKLOP: Igor Pervić otkrio da je na snimanju “Nemanjića” ZAMALO POGINUO

glumac

Foto: Print screen/Instagram/nemanjicirts

Igor Pervić otkriva da je pao sa konja dok je snimao seriju “Nemanjići – rađanje kraljevine”, kao i da je samo zahvaljujući kostimu izvukao živu glavu. Poznati glumac je u tom trenutku na sebi imao teški oklop vizantijskog cara, koji mu je ublažio pad, pa je prošao samo sa lakšim povredama.

Igor je kao Isak Drugi Anđeo snimao scenu juriša, a njegov konj se iznenada istrgnuo i krenuo da juri za ostalim grlima.

– Nije bio ni najmanje prijatan pad! Po scenariju je trebalo da ja ostanem sa svojim konjem iza vojske. Međutim, kada su ostala grla krenula u trk, i moja životinja je, pa sam se srušio na zemlju – priča Igor za Informer i nastavlja:

– Sva sreća da sam imao na sebi oklop, koji je ublažio moj pad, pa nisam prošao sa ozbiljnijim povredama, već sam se samo ugruvao. Olakšavajuća okolnost bila je i to što vozim motor, pa znam kako treba da padnem, tako da sam već posle petnaestak minuta bio spreman za akciju.

Advertisement

Glumac ističe da je najveći deo svojih scena u “Nemanjićima” snimao leti, pa je obučen u teški oklop morao da snima kada je temperatura dostizala i 40 stepeni.

– Snimali smo pod punom opremom na onoj vrućini. Ako je napolju bilo 40, kostimima, štitovima i oklopima smo sebi podigli temperaturu bar za još deset stepeni. Bilo je baš naporno, ali sa druge strane, ceo producentski tim RTS-a je toliko dobro bio organizovan i sve nam je bilo na raspolaganju da zaista ne bih mogao nikakvu zamerku da imam – iskren je Pervić.

On se za Informer osvrnuo i na zamerke gledalaca koje se tiču savremenog govora koji se koristi u seriji.

– Ja igram vizantijskog cara, i zamislite kako bi izgledalo da sam govorio tim jezikom. Moralo bi sve da se titluje. Ako je to glavna zamerka ljudi, onda smo odradili odličan posao. Isto tako i u “Hrabrom srcu” i “Igri prestola” mogu da se čuju neki izrazi koji nisu postojali u vreme kad se dešava radnja. A vidite kakav uspeh su postigla ta ostvarenja – zaključuje Pervić.

Prosto neverovatno: Radnik rezervata zabeležio jedan od najređih prizora – VIDEO

Igor naglašava da ne voli da gleda filmove i serije u kojima je igrao, ali dodaje da su “Nemanjići” nešto sasvim drugo, te da ne propušta nijednu epizodu.

– Gledam sve epizode, i one u kojima se pojavljujem, i one u kojima me nema. Posebna energija je vladala tokom snimanja, svi su bili prepuni entuzijazma… Sve je imalo neku posebnu draž, tako da ne mogu da dozvolim da propustim nijedno emitovanje.

Advertisement

(Skandalozno.rs/Izvor: Informer)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "SPASIO GA OKLOP: Igor Pervić otkrio da je na snimanju “Nemanjića” ZAMALO POGINUO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.