Šta biste vi uradili da nađete MILION DOLARA?

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Kal Patel, radnik u maloj prodavnici svojih roditelja u Salini u Kanzasu, na kasi je pronašao lutrijski tiket sa dobitnom kombinacijom, koji je kupac slučajno zaboravio ni ne znajući da se na njemu nalazi dobitak od milion dolara.

Patel bez oklevanja pojurio za srećnim dobitnikom i – vratio mu tiket.

“Dobra dela vam se vraćaju da vam pomognu, dok se loša dela vraćaju da vas opsedaju… Sjajan je osećaj bio pronaći taj tiket, a potom pronaći dobitnika”, rekao je Patel, koji se nimalo ne kaje zbog svog postupka, prenosi AP.

Dobitnik, koji je želeo da ostane neimenovan, kupio je tri tiketa u prodavnici u obližnjem Linkolnu, ali je potom svratio u “Pit Stop“, radnju Patelovih roditelja, da proveri da li je neki od njih dobitan.

Proverio je dva tiketa, dok je treći slučajno ostavio na pultu i otišao, navodi lokalni list “Salina džornal“.

Kada je Kal Patel pogledao brojeve na zaboravljenom tiketu, nije mogao da veruje, kaže, da je baš to kombinacija koja donosi milion dolara.

Patel je odranije poznavao kupca i znao je u kom delu grada stanuje, pa je seo u automobil i krenuo za njim. Posle duže potrage, ugledao je srećnog dobitnika u automobilu, u kojem je bio sa svojim bratom, pa ih je zaustavio.

“Pokazao sam im tiket i rekao im da su pobednici. Počeli su da se tresu… Nisu mogli da veruju”, priča Kal Patel.

Patela su prijatelji kritikovali što je odustao od milion dolara, ali on kaže da nije želeo da živi sa osećajem krivice zbog zadržanog novca.

“Sjajno sam se osećao kada sam im to dao. A pohvale koje za to dobijam su zaista divne… Kažu ljudi da sam im vratio veru u čovečnost”, zaključio je Patel.

Mediji navode da je pravna kompanija iz Vičite ove nedelje Kalu Patelu poklonila ček od 1.200 dolara, kao nagradu za učinjeno dobro delo.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Šta biste vi uradili da nađete MILION DOLARA?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.