ŠTA JE OVO: Zapanjujući snimak Japanca visokog oko 6 metara?! – VIDEO

Stvarnost ili iluzija?

Džin, ali i drevni vanzemaljac Anunaki, je mit koji vekovima postoji u svetu. Sve kulture imaju svoju verziju ovih divova.

Njihovo prisustvo je konstantno u svim mitovima, arhetip svih civilizacija. Pojavljuju se čak i u mitologiji kralja Artura, Merlina i Stounhendža.

Za neke, ipak, nije u pitanju puki mit. Neki veruju u nepoznato vreme, u dalekoj prošlosti, kada je zaboravljena rasa ogromnih bića naseljavala Zemlju.

[adsenseyu1]

Ponekad se opisuju magična bića, a ponekad legenda kaže da su nastali od ljudi. U Starom Zavetu tu su Anakimi, Refaimi i čuveni Golijat koga je pobedio David, visok preko tri metra.

Biblijski Og je, ipak, poslednji preživeli od džinovske rase koji je bio visok (po predanju) preko 4 metra i koga je pobedio Mojsije tokom osvajanja Kanaana.

Džin se slika sa ljudima (foto: Jutjub printskrin)

U Norveškoj, džin Imir je prvo živo biće, od koga su nastali ljudi. Meksičke legende kažu da je zemlja Anahuaka bila naseljena gigantima dok su drevne Maje opisivale kolosalna bića zvana Kvinacemin.

I ponovo, u Japanu, Nemačkoj, Grčkoj i Engleskoj, mit o džinovima je itekako živ i prenosi se usmenom i pisanom tradicijom. Činjenica da su svi ti narodi imali slične legende sugeriše da može postojati zajednički izvor. Može, dakle, postojati i nešto realno iza mitologije.

[adsenseyu1]

Ovaj arhivski snimak iz Japana donosi sliku i priliku ogromnog Japanca, visokog po slobodnoj proceni oko šest metara.

On maše egzaltiranim masama koje ga pozdravljaju dok on prolazi obučen samo u gaće kakve nose sumo rvači.

Na ovom drugom videu čuje se i zvuk u kojem se pominje bombardovanje Nagasakija i Hirošime, što znači da je snimak nastao nakon Drugog svetskog rata. Takođe, tu je još jedan video zapis ovog kolosa.

Nije jasno ovaj materijal ranije nije izašao na svetlost dana.

Sami procenite snimak i izvucite zaključak.

(srbijadanas.com)

1 komentar na "ŠTA JE OVO: Zapanjujući snimak Japanca visokog oko 6 metara?! – VIDEO"

  1. Šta nije jasno? Možda da prije Nagasakija i do prije desetak godina nije bilo software-a za obradu videa kakvog ima danas?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.