TITANOSAURUS: Pogledajte kako je izgledalo najveće živo biće na Zemlji! – VIDEO

Ilustracija

foto: AP/Carnegie Museum of Natural History, Mark A. Klingler

Zahvaljujući Bi Bi Siju, sada imamo priliku da se “uživo” sretnemo sa najvećim živim bićem koje je ikada hodalo planetom Zemljom, titanosaurusom, najvećom vrstom dinosaurusa.

Proslavljeni britanski TV autor Dejvid Atenborou pojavljuje se u snimku Bi Bi Sija u kojem se susreće sa titanosaurusom. Titanosaurus je bio dug ukupno 37 metara, a težio je 70 tona, kao deset afričkih slonova. Zemljom je hodao pre skoro 100 miliona godina.

[adsenseyu5]

U videu Atenborou, stojeći na platformi, najavljuje titanosaurusa koji se pojavljuje iz mraka, i upoznaje gledaoce sa ovom fascinantnom vrstom. U trenutku kad počne da govori o njegovom skeletu, telo dinosaurusa postaje providno da bi se što lakše uočila struktura kostiju.

Ovaj video je jedan od najboljih primera toga kako virtuelna realnost može napraviti revoluciju u obrazovanju i procesu učenja u vrlo bliskoj budućnosti.

[adsenseyu1]

Ovaj snimak je specifičan zato što nudi opciju “360 stepeni” (u gornjem, levom uglu) uz pomoć koje dinosaurusa možete pogledati iz svih uglova.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs, BBC)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "TITANOSAURUS: Pogledajte kako je izgledalo najveće živo biće na Zemlji! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.