Tuzla: Proključala i voda i zemlja! – VIDEO

Misterija

Niko, pouzdano, još uvek ne zna šta je uzrok pojavi gasova koji su juče kasno poslepodne izbili u dvorištu jedne kuće u naselju Tušanj u Tuzli zbog čega je jedan porodica bila prinuđena da se iseli.

Nakon što su meštani primetili da se zemlja ”puši”, i da je prostor dobrog dela dvorišta prekrivenog travom izuzetno topao, na nekoliko mesta počeli su otkopavati zemlju i čuli da “nešto u unutrašnjosti ključa”.

Iako niko od njih nije želeo javno da govori, kazali su da su odmah pozvali pripadnike Civilne zaštite koji su samo kratkim bušenjem površine ustanovili da se u utrobi zemlje događa neki proces.

Foto: Printscreen YoutubeFoto: Printscreen Youtube

”Bio sam sinoć do kasno na Tušnju i u ovom trenutku se ne može sa sigurnošću govoriti šta je uzrok ovoj pojavi. Uzeli smo analize i vode i gasova koji su izbijali iz zemlje. Sinoć je izmerena temperatura vode iznosila 92,4 stepena.

[adsenseyu1]

Da li je proces uzrokovan nekim stanjem u unutrašnjosti rudnika koji je, kako je poznato zatvoren, ili je reč o nekom površinskom procesu, zasad niko ne može tvrditi. Tek kad se izvrši analiza vode koju smo sinoć uzeli, moći će se preciznije govoriti o mogućim uzrocima ove pojave”, kazao je geolog Izet Žigić.

Foto: Printscreen YoutubeFoto: Printscreen Youtube

Inače na mestu gde je zemlja sinoć otkopana još uvijek izlazi para i sa nekoliko metara udaljenosti čuje se ključanje vode. Meštani, uglavnom, sa zabrinutošću gledaju na ovu pojavu, posebno što je, jednim delom, ispod njihovog naselja, bilo nekadašnje rudničko polje.

[adsenseyu1]

Samo stotinjak metara od mesta gde je “proključala zemlja”, nalazi se česma iz koje izvire sumporna voda.

Prema rečima jednog od starijih stanovnika Tušnja, zabeleženo je da je u prvoj polovini prošlog veka na ovom prostoru tražena nafta.

(Dnevni Avaz)

Budite prvi sa komentarom na članku "Tuzla: Proključala i voda i zemlja! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.