Vakcine protiv RAKA GRLIĆA MATERICE primaće i dečaci u Srbiji!?

Advertisement

deca

foto: pixabay.com

Država Srbija i farmaceutska mafija srpskoj deci sprema novu pošast. Do kraja godine uvešće se (za sada dobrovoljna) imunizacija devojčica i dečaka od humanog papiloma, odnosno vakcina koja sprečava širenje infekcije HPV kod oba pola.

Humani papiloma virus (HPV) izaziva više oboljenja – od kondiloma do karcinom grlića materice, usne duplje i grla. U Ministarstvu zdravlja su potvrdili da će uskoro početi vakcinacija dece u Srbiji oba pola u uzrastu od 12 godina.

Problem je što su ove, takođe uvozne vakcine, izazvale velike nus pojave kod velikog broja dece širom sveta, od kojih su mnogi završeni paralizama i smrtnim slučajevima.

Advertisement

Provladini mediji u Srbiji su već krenuli sa promocijom ove vakcine, iako je imunizacija protiv HPV virusa sporna zbog reakcija pacijenata: autoimune bolesti, paraliza, mučnina, pa čak i smrti.

Eve nekih činjenica o gardasilu (vakcini protiv HPV). Vakcina je predviđena za devojčice i devojke od 9 do 26 godina (sada i za dečake). Neki od tipova na koje deluje u većini slučajeva su uzročnici raka grlića materice. Američki Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC) je pre nekoliko godina objavio da je stiglo 8.000 pritužbi vakcinisanih ovom vakcinom. U pitanju su različite nuspojave: jak bol na mestu primanja vakcine, mučnina i vrtoglavice, ali i 1.321 slučaj autoimunih bolesti i paralize.

Stop deponijama: Ko fotografiše i prijavi zagađivače dobiće od opštine 5.000 dinara

Bezbednost i efikasnost HPV vakcine protiv raka grlića materice nisu dovoljno ispitane. HPV vakcina sadrži genetski modifikovane viruse, aluminijum u dvostruko većoj dozi nego u drugim vakcinama, polisorbat 80 – konzervans koji u eksperimentima na miševima izaziva sterilitet kod ženskih i atrofiju testisa kod muških miševa (što je dokumentovano u medicinskoj literaturi).

Kod vakcinisanih je od 2006. do 2013. godine registrovano 30.674 prijava slučajeva bolesti i smrti, od toga 140 smrtnih slučajeva, 963 trajna invaliditeta, 534 patološke promene na PAPA testu, 216 displazija grlića materice (što je predmaligna promena), 65 slučajeva raka grlića materice.

Advertisement

Neke od posledica su smrt, paraliza, grčevi, neurološki poremećaji, moždani udar, nepravilnosti rada srca, prestanak rada bubrega, oštećenje i gubitak vida, autoimune bolesti, rak grlića materice, genitalne bradavice, sterilitet, pobačaji, artritis, astma.

Indija je 2010. suspendovala klinička ispitivanja HPV vakcine posle smrti četiri devojčice koje su primile vakcinu i podnet je zahtev za oduzimanje licence za tu vakcinu.

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/Izvor: SrbinInfo)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Vakcine protiv RAKA GRLIĆA MATERICE primaće i dečaci u Srbiji!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.