VANZEMALJCI RATOVALI U VIJETNAMU? Susret treće vrste iz 1968. godine otkriva zastrašujuću TAJNU

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Vijetnamski rat trajao je gotovo 20 godina i uključivao najveće svetske sile, SAD i Kinu. Takođe, teorije zavere spominju prisustvo NLO, a jedan bliski susret iz 1968. otkriva nešto više.

Naime, američki patrolni brod izvestio je o dve okrugle svetleće letelice koje su ga pratile kroz demilitarizovanu zonu, koja je razdvajala Severni od Južnog Vijetnama. Zatim se javila posada s drugog patrolnog broda i izvestila o NLO iznad prvog broda, uz bljesak svetlosti i eksploziju.

[adsenseyu5]

“Vojska ima veliki interes za NLO, a razlozi su ti da njihova sposobnost daleko nadmašuje našu i oni žele da saznaju o kakvoj se tehnologiji radi i kome pripadaju”, izjavio je bivši vazdušni obaveštajac, kapetan Džordž Filer.

Tokom svog boravka u Vijetnamu, Filer je podnosio dnevne izveštaje generalu Džordžu S. Braunu, zameniku zapovednika vazdušnih operacija u Vijetnamu.

“Vijetnamci su napadali utvrđenja sa vazdušnom podrškom, pogotovo noću kad bi ulazili s bojnim brodovima, a ponekad bi se pojavile i neidentifikovane letelice iznad demilitarizovanih zona, rekao je Filer u jednom intervjuu.

Postojao je problem – ukoliko NLO u vojsci postanu zanimljivi, mogu uništiti svačiju karijeru. Braun, koji je dobijao izveštaje na dnevnoj bazi, pet godina nakon susreta NLO s patrolnim brodom, izjavio je:

“Ne znam je li ova priča ikad ispričana. Nismo ih zvali NLO. Zvali smo ih neprijateljskim helikopterima. Bili bi viđeni jedino noću na određenim mestima, tokom ranog leta 1968. godine. Uvek smo reagovali, znalo je tu biti i paljbe…”

[adsenseyu1]

Filer je, pak, bio svedok neverovatne pojave na nebu iznad Engleske 1962. godine. Njegov radarski ekran je uočio NLO koji je bio “veliki poput mosta Fort u Škotskoj”, kog su Filer i njegova posada često koristili kao navigacijsku tačku.

Objekat je navodno bio veliki u rasponu od 300 metara, a nakon približavanja posade je brzo odleteo.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir.rs/24sata.hr)

[adsenseyu2]

1 komentar na "VANZEMALJCI RATOVALI U VIJETNAMU? Susret treće vrste iz 1968. godine otkriva zastrašujuću TAJNU"

  1. SREĆOM ŠTO NAS IMA SVEDOKA I ZNQAMO KO JE NAPAO VIJETNAM I UNIŠTAVAO IM CELOKUPNU ZEMLJU

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.