VEOMA JE BITNO ODMAH SE IZUTI po ulasku u stan, evo i zbog čega

kuća

Foto: pixaby

Oko 40 posto ispitane obuće ima klostridijum dificile bakteriju, koja je pronađena i u toaletima i na drugim površinama u kući.

Kada je Keri Bredšo, na kućnoj zabavi prijateljice, zamoljena da izuje svoje “Manolo Blanik” sandale i ostavi ih u hodniku stana, nije mogla da veruje šta domaćica traži od nje. Ipak, junakinja “Seksa i grada” je poslušala i ostala bez cipelica jer ih je neko od gostiju po izlasku sa žurke “slučajno” uzeo.

Ono što je u Americi i Evropi izuzetak, izuvanje po ulasku u svoj i tuđi dom, u azijskim zemljama je pravilo. Ne bez razloga. Samo u filmovima ljudi mogu da šetaju po bež tepihu i da on ostane čist. Ali, na obući ne unosimo samo prljavštinu, ptičji i pseći izmet.

[adsenseyu5]

Istraživači sa Univerziteta u Hjustonu izračunali su da 40 posto ispitane obuće ima klostridijum dificile bakteriju, koja je pronađena i u toaletima i na drugim površinama u kući. Ona može dugo da opstane na suvim površinama, a problem je što su infekcije prouzrokovane ovom bakterijom, koje uglavnom napadaju stomak, oči i pluća, otporne na većinu antibiotika. Ovo je naročito važno kada imate decu koja pužu i valjaju se po podu.

I zato, slobodno zamolite prijatelje da se izuju kad ulaze u vaš stan. Vodite računa samo da njihova obuća, poput Kerine, ne “dobije noge”.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Novosti.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "VEOMA JE BITNO ODMAH SE IZUTI po ulasku u stan, evo i zbog čega"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.