3 recepta za čišćenje organizma od otrova

Očistite organizam

Koristite sveže namirnice i pripazite da su organskog porekla. Bilo bi najbolje da su iz vašeg vrta. Ali, ako nemate mogućnost da uzgajate svoje voće i povrće, a organsko vam je preskupo, onda birajte proizvode od proverenih voćara i poljoprivrednika.

1. Sveži sok od cvekle, batata i šargarepe

Sastojci: 1 cvekla, 1 batat, 10 šargarepa

U blenderu izmešajte sve namirnice. Stavite prvo cveklu, batat, a zatim šargarepe. Ovaj napitak delotvorno čisti krv i jetru od toksina. Cvekla pomaže da se uveća nivo gvožđa u krvi. Šargarepa je bogata vitaminom A i ima diuretička svojstva koja pomažu izlučivanju toksina i viška tečnosti iz organizma.

Sok možete da popijete kao doručak ili tokom dana.

[adsenseyu1]

2. Sok od jabuke, cvekle, šargarepe, celera i spanaća

Sastojci: 1 jabuka, 1 cvekla, 8 šargarepa, 2 štapića celera, 3 šoljice spanaća

Izmešajte sve sastojke u blenderu i popijte pre doručka.

Ovaj snažni multivitaminski napitak čisti organizam, obiluje gvožđem, vlaknima i mineralima, a pozitivno deluje i na sistem za varenje.

3. Tinktura od belog luka i crnog vina

Sastojci: 12 čenova belog luka, ½ litra crnog vina (po mogućnosti domaćeg)

Beli luk očistite, iseckajte na četvrtine i stavite u teglu. Dodajte pola litra crnog vina i posudu dobro zatvorite. Držite je na sunčanom mestu oko dve nedelje. Svaki dan je nekoliko puta protresite, kako bi se sastojci izmešali. Nakon dve nedelje, procedite sadržaj iz tegle i stavite u staklenu flašu.

Uzimajte jednu kašičicu tri puta dnevno, u periodu od mesec dana. Ovaj lekoviti napitak čisti krv, uklanjajući višak masnoće i soli iz organizma, te ubrzava metabolizam.

Ovo je snažan napitak za čišćenje i jačanje krvi, pa ga primenjujte s razmakom od 6 meseci između dva tretmana.

(alternativa-za-vas.com)

[adsenseyu1]

1 komentar na "3 recepta za čišćenje organizma od otrova"

  1. Clean 9 je program koji je pre svega namenjen za Detoksikaciju tj. kao detoksikacioni program koji će vam pomoći da započnete svoj put ka zdravlju i željenim oblinama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.