Ako SPAVATE prilikom SLETANJA aviona, možete OGLUVETI

Let

foto-ilustracija: pixabay.com

Spavanjem u avionu rizikujete da usled promene nadmorske visine i nemogućnosti da kontrolišete pritisak u bubnoj opni dođe do oštećenja vašeg sluha.

Nekim ljudima se čini da će im bubne opne pući kako se povećava nadmorska visina. To se dešava kada pritisak koji dolazi od spolja nije jednak onome iznutra, najčešće kada avion sleće i drastično smanjuje visinu.

OBLIK VAŠEG LICA OTKRIVA: Osobe koje OVAKO IZGLEDAJU češće VARAJU PARTNERA!

Ovo može da se reši ukoliko otvorite ušni kanal poznat pod nazivom eustahian tako što ćete otvoriti vilicu ili žvakati.

Zbog toga nekada stjuardese dele slatkiše pre sletanja. Ali, ako spavate pri promeni pritiska i vaš kanal ostane zatvoren, može đoći do oštećenja zvanog barotrauma.

[adsenseyu5]

Barotrauma može da dovede do nekih blagih tegoba i svako od nas je iskusi često u životu.

Ali u nekim ozbiljnijim slučajevima kada je ušni kanal zadužen za pritisak duže zatvoren, dolazi do zadržavanja tečnosti iza bubne opne koje mogu izazvati infekciju koja je bolna i smanjuje sluh. Može čak doći do duboke fistule i krvarenja iz ušiju.

SAVET: Evo koje VITAMINE treba uzimati, a koji su POTPUNO BESKORISNI pa čak i ŠTETNI

Pošto je povezana sa promenom nadmorske visine može da pogodi i ronioce i ljude koji putuju na planinu. Takođe, usled neke jake eksplozije može doći do barotraume. Dešava se da se javi i kod pacijenata kojima se radi reanimacija.

Kako biste ovo sprečili neophodno je da se u avionu probudite čim kapetan najavi sletanje bez obzira na to koliko vam se spava.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ako SPAVATE prilikom SLETANJA aviona, možete OGLUVETI"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.