Bolje je da pojedete dva hamburgera, nego hamburger i pomfrit

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Možda u pitanju nije baš najbolji izbor, ali ako želite da uživate u hamburgeru i sačuvate svoje zdravlje, zaboravite na pomfrit.

Zapravo, zdravije je da naručite dva hamburgera, nego hamburger i pomfrit.

Nutricionistkinja Emili Fild tvrdi da je naručivanje hamburgera i pomfrita recept za propast.

[adsenseyu5]

Sudeći po njoj, ključna stvar kod svakog obroka, pa čak i onog nezdravog, jeste balans nutrijenata, a jedna porcija pomfrita je bogata mastima i ugljenim hidratima i gotovo da nema proteina.

– Ako izbegnete, ili čak zamenite pomfrit za oš jedan hamburger u poznatim lancima brze hrane, gotovo ćete udvostručiti unos proteina, a značajno smanjiti količinu masti i ugljenih hidrata, tvrdi Emili.

S obzirom na to da je brza hrana bogata mastima i ugljenim hidratima, a gotovo da ne sadrži proteine, odluka da izbegnete pomfrit će vam pomoći da uravnotežite nivo šećera u krvi.

[adsenseyu1]

Iako su dva hamburgera u poznatim lancima brze hrane znatno kaloričniji izbor, istraživanje u žurnalu Nutritivni Metabolizam tvrdi da je balansiranje makronutrijenata u obroku ključno za održavanje zdravog nivoa šećera u krvi.

Tri makronutrijenta su proteini, masti i ugljeni hidrati, a stručnjaci tvrde da je njihov balans važniji za gubitak kilograma nego brojanje kalorija.

Proteini nas čine sitim duže, pa samim tim, čak i ako pojedete dva hamburgera, a izostavite pomfrit, duže ćete biti siti i nećete imati potrebu da posežete za drugim nezdravim namirnicama nekoliko sati kasnije.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Bolje je da pojedete dva hamburgera, nego hamburger i pomfrit"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.