Da li ste znali da voda sa KURKUMOM može da vam reši pregršt zdravstvenih PROBLEMA?

Ilustracija

Kurkuma i voda sa kurkumom imaju jaka anti-upalna i anti-kancerogena delovanja.

[adsenseyu6]

Možda bi čak moglo da se kaže da je topla voda od kurkume sa limunom i medom lek za sve bolesti!

Drži dijabetes pod kontrolom
Kurkuma značajno smanjuje otpornost na insulin i sprečava dijabetes tipa 2. Ipak, pre upotrebe kurkume posavetujte se sa svojim lekarom, jer upotreba nekih jakih lekova u kombinaciji sa kurkumom može da dovede do niskog šećera u krvi ili hipoglikemije.

Protivupalna i antioksidativna svojstva
Hronična upala ozbiljno šteti telesnim tkivima. Kurkumin, aktivna komponenta kurkume, ima snažno protivupalno dejstvo, koje je nekad i jače od komercijalnih lekova protiv upala.

Ublažava artritis
Zbog svoje jake antioksidativne moći, efektno uklanja štetne slobodne radikale koji oštećuju ćelije u telu. Redovna upotreba kurkume kod reumatoidnog artritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zglobova.

Sprečava bolesti srca
Brojna istraživanja su pokazala da kurkumin sprečava nakupljanje naslaga koje začepljuju arterije i uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući moždani i srčani udar.

Sprečava rak
Ovaj neverovatan začin sprečava proliferaciju ili opstanak gotovo svih vrsta tumorskih ćelija, a njegova je upotreba vrlo korisna u slučaju raka.

[adsenseyu1]

Recept za vodu sa kurkumom

Sastojci: pola limuna, pola kašike kurkume, 250 ml tople vode, malo meda.

Priprema: Iscedite pola limuna u čašu, dodajte toplu vodu i kurkumu, pa sve dobro izmešajte. Zasladite medom po svom ukusu, ali nemojte preterivati.

(Skandalozno.rs, Izvor: kucnilekar.com, foto-ilustracija: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li ste znali da voda sa KURKUMOM može da vam reši pregršt zdravstvenih PROBLEMA?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.