Da li vam se nekad na koži pojavila CRVENA tačkica ili mladež?

Kako nositi šal...

foto-ilustracija: publicdomainpictures.net

Ako ste slučajno primetili da vam se na koži pojavila crvena tačkica ili mladež, nemojte odmah da paničite.

Oni obično pojavljuju iz dva razloga, a postoji i način da sprečite njihovo dalje širenje. Zovu se angiomi, predstavljaju benigne izrasline sastavljene od krvnih sudova, a ovo treba da znate o njima:

1. Starenje

Kada osoba napuni 30 godina i više, često se može susresti sa angiomima. Najčešće se pojavljuju na rukama, ramenima i gornjem delu trupa, a pojavljuju se zbog promene stanja kože i krvnih sudova.

[adsenseyu5]

2. Zdravstveni problemi i nezdrav način života

Ako angiom izghleda kao tačka i izgleda kao da se račva, ova pojava može da ukazuje na probleme sa jetrom, vaskularne bolesti ili pormećaj hormona. Ako slučajno primetite da je crveni mladež promenio veličinu, oblik ili počne da krvari, trebalo bi da se konsultujete sa lekarom što pre.

Angiomi obično nisu razlog da odmah idete u bolnicu, ali da biste bili sigurni, bolje je da ih spomenete lekaru prilikom prve sledeće posete. Takođe, dobro je učiniti nešto kako bi se sprečila dalja pojava angioma, a najbolja prevencija je zdrav način života i izbalansirana ishrana.

Pijte dosta sokova od ceđenog voća i dosta vode, jedite sveže povrće i ne zaboravite na zdrave masti, poput avokada i maslinovog ulja.

Ova jednostavna pravila obezbediće vam čistu i mladoliku kožu, ali i potpuno zdravo telo.

(Skandalozno.rs, Izvor: stil.kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li vam se nekad na koži pojavila CRVENA tačkica ili mladež?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.