Evo kako da ZASADITE i održavate LIMUN kod kuće i napravite gotovo neograničene zalihe

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Bliži nam se leto i vrućine – omiljeni period najvećeg broja ljudi sveta za ispijanje limunade.

Ali, poučeni iskustvom od prošle godine, kada je cena limuna tokom letnjih meseci skočila za 200 odsto, potražili smo jednostavan način za gajenje limuna kod kuće.

Pronašli smo pravo blago – postupak gajenja koji će vam omogućiti da imate neograničenu zalihu žute, osvežavajuće voćke!

Osim uštede novca, ako zasadite limun, čim probate prvi plod uočićete veliku razliku između domaćeg i kupovnog – biće mnogo svežiji, a hemikalije i otrove da i ne spominjemo!

Kako da zasadite i održavate limun kod kuće

Prvo treba da pronađete ili kupite “bejbi” drvo limuna – mladicu staru dve do tri godine. Sa njom ćete dobiti najbolje rezultate.

[adsenseyu5]

U plastičnu saksiju sa rupama na dnu, koja bi trebalo da bude veća od korena drveta jer će rasti, zasadite drvo.

Zbog lakšeg dotoka kiseonika koji je limunu neophodan, ubacite drenažer, a zatim dodajte zemlju (za najbolji rezultat, potražite onu za gajenje citrusa).

Postavite saksiju sa zasađenim limunom na mesto koje je osunčano 8 do 10 sati dnevno i nikako ne preterujte sa zalivanjem.

Od sadnje bejbi drveta do prvih zrelih plodova treba da prođe 6 do 9 meseci, a kada postanu potpuno žuti, znači da su spremni za konzumiranje.

Ono što je zanimljivo, a svakako i isplativo, jeste to što se drvo neprestano širi i daje sve više plodova, pa ćete bukvalno imati neograničenu zalihu omiljene žute voćke!

(Skandalozno.rs, Izvor: stil.kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo kako da ZASADITE i održavate LIMUN kod kuće i napravite gotovo neograničene zalihe"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.