Feng šui: Evo gde da postavite ogledala u kući, a gde nikako ne smeju da budu!

Ilustracija

Ogledala nude odraz onoga što se nalazi u njihovoj neposrednoj blizini i upravo to ih čini tako korisnima za Feng šui. Kod odabira ogledala treba da imate brojne faktore u vidu. Prvo i osnovno je utvrditi mesto gde će se ogledalo nalaziti, a potom koju funkciju treba da ispunjava.

Ogledala u Feng šuiju koristimo da bismo uvećali prostor ili energiju, nadoknadili nedostatak neke prostorije, skrenuli tok pozitivne energije (šeng či) u željenom pravcu, ili odbili negativnu energiju (šar či).

Zabrane: ogledala uvećavaju ono što prikazuju, tako da ako stvaraju odraz bilo čega što je nepovoljno za dobar Feng šui, ona će to još dodatno uvećati. Zapravo, postoji dosta zabrana u vezi sa ogledalima.

Nikada ne bi trebalo da budu smeštena tako da stvaraju direktan odraz ulaznih vrata, jer tako šalju svu pozitivnu energiju koja želi da uđe u naš dom direktno napolje. Ne smete da ih postavite tako da stvaraju odraz WC-a, kupatila ili kuhinje.

[adsenseyu1]

Ne smeju da prikazuju kante za smeće, nagomilan nered ili prljavštinu bilo koje vrste.

Postavljena u spavaćoj sobi, stvaraju svađu i nerazumevanje među supružnicima. Bilo da su na zidu, plafonu ili ormaru – stvaraju odraz ljudi koji spavaju.

Što se odabira položaja ogledala tiče, morate da znate da je ogledalo vodenog elementa i samim tim nikada ne bi smelo da se nađe u južnom sektoru doma.

Povoljno postavljanje: na primer, u malim prostorijama veliko ogledalo stvoriće privid da je prostorija veća nego što jeste. Ogledalo postavljeno u trpezariji (ne u kuhinji) tako da stvara odraz hrane na stolu i porodice koja jede zajedno doneće blagostanje i harmonične porodične odnose.

Možda ste primetili da sve više prodavnica postavlja ogledala tako da stvaraju odraz mesta gde se kasa nalazi.

Poreklo toga nalazi se u Feng šui teoriji: ogledalo simbolički udvostručuje količinu novca koja ulazi u kasu, i time donosi pozitivnu energiju koja privlači veće bogatstvo. Takođe, u prodavnicama se koriste ogledala da bi optički uvećala količinu robe na policama, što ima sličan učinak kao i ogledalo pored kase.

Ogledalom možete da nadomestite nedostatak neke prostorije nepravilnog oblika. Potrebno je samo da postavite ogledalo na onaj zid koji remeti pravilan oblik prostorije i simbolički – ogledalo će da produži prostor u onom pravcu gde je to potrebno.

U hodnicima koji su takvog oblika da energija kroz njih teče brzo, silovito i putuje direktno u jednu prostoriju zanemarujući ostale, ogledalom možete da se poslužite da biste skrenuli energiju i prema ostalim prostorijama u domu.

(kolektiv.me)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Feng šui: Evo gde da postavite ogledala u kući, a gde nikako ne smeju da budu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.