Gazirana pića nisu dobra za vaše zdravlje, ali postoje drugi načini da ih upotrebite

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Poznato je da gazirani sokovi ozbiljno utiču na zdravlje. Gotovo da ne postoji nutricionista, koji će vas posavetovati da pijete ovo piće.

Upravo zbog toga u poslednje vreme širom sveta sprovode se razne kampanje za vođenje zdravog života, koje apeluju ljudima da potpuno izbace gazirana pića iz ishrane.

Ovi napici puni su sastojaka koji mogu uzrokovati kratkoročne, pa čak i dugoročne zdravstvene probleme. Dovoljno je znati da jedna flašica sadrži 10 kašika šećera i ostale hemijske sastojke koji štete organizmu.

Ipak, nećemo sada spominjati negativne stvari gaziranih sokova, već šta sve možete da uradite sa ovim napitkom.

Ako na mesto uboda stavite krpu natopljenu gaziranim pićem, svrab i bol će prestati.

Isto važi i ako vas na moru opeče meduza. Naravno, nemojte ga popiti, već sipajte na bolno mesto.

Kiselina koju poseduju može da posluži u čišćenju metalnih predmeta, koje je zahvatila rđa. Takođe, možete ga koristiti ukoliko nemate pored sebe sprej za odvrtanje zarđalih šrafova.

Odlično uklanja kamenac, pa je možete koristiti i za čišćenje kupatila ili kuhinjskih aparata.

Ukoliko imate mnogo buba u nekoj prostoriji ili dvorištu jednostavno sipajte sok u činiju i ostavite. Šećer iz soka će ih privući, a kiselina ubiti.

U zagorelu šerpu sipajte gazirani sok tako da pokrije zagorela mesta, ostavite da deluje pola sata, i nakon toga sunđerom uklonite nečistoće.

Ako vas zadesi požar ili nekontrolisani plamen koji ne možete da smirite, a pri ruci nemate aparat za gašenje vatre, flaša gaziranog soka će vam mnogo pomoći.

Samo je dobro promućkajte i otvorite, a soda i tečnost će obaviti svoj posao.

(Skandalozno.rs, Izvor: novi.ba)

Budite prvi sa komentarom na članku "Gazirana pića nisu dobra za vaše zdravlje, ali postoje drugi načini da ih upotrebite"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.