HODAJTE BOSI, to je ključna stvar za vaše zdravlje: EVO ZAŠTO!

Stopala

Da li ste znali da na našim stopalima i dlanovima postoje tačke povezane sa svim vitalnim organima u telu?

Stimulacijom tih tačaka masiramo unutrašnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih, čime postajemo zdraviji i vitalniji.

Nekad su ljudi hodali bosi po travi, kamenju, plažama i tako bi se prirodno odvijao ovaj proces akupresure.

Našim telom teče bioelektricitet koji daje energiju svim našim organima kako bi funkcionisali ispravno i uravnoteženo. Taj bioelektricitet teče kroz mrežu meridijana sličnu krvotoku. Meridijani počinju na svakom prstu obe ruke, protežu se preko celog tela i završavaju se na vrhovima prstiju stopala.

Kada su ti meridijani protočni, elektricitet teče neometano i svi organi dobijaju energiju potrebnu za optimalan rad. Kada je iz bilo kog razloga taj tok ometen, energija ne može da dođe do određenog organa. Tada se javlja poremećaj u radu tog organa, a vremenom i bolest.

Tako se na dlanovima i stopalima nalazi niz ‘prekidača’ za sve naše vitalne organe i delove tela. Na prstima ruku nalaze se tačke za glavu – mozak, sinusi, oči i uši. Na gornjem delu dlana i stopala nalaze se tačke za gornji deo trupa, a na donjem delu dlana i stopala – za donji deo trupa.

[adsenseyu1]

Da biste aktivirali ove tačke svaki dan masirajte stopala ili se jednostavno prošetajte bosi!

Akupresura je sistem primenjivanja pritiska na određene delove tela u svrhu isceljenja i održavanja optimalne ravnoteže telesnih sistema.

Za optimalno zdravlje i vitalnost, svakog jutra 5 minuta dobro izmasirajte svaki dlan i stopalo. Pritisak mora biti snažan, ali ne prejak. Možete isprobati pritisak na kućnoj vagi, on bi trebalo da bude otprilike 1,4 – 2,3 kg.

Iako je metoda akupresure izuzetno jednostavna, efekti i dobrobit koje se njome postižu su neverovatne.

Ako imate probleme sa sinusima, napetost, probavne smetnje, manjak energije, česte infekcije, srčane smetnje, poremećaj u radu hormona, sve te probleme možete rešiti pomoću akupresure. Akupresurom ćete pomoći obolelim organima da dođu do energije koja im je potrebna za ozdravljenje.

Svakako isprobajte da se, umesto masaže stopala, jednostavno prošetate bosi, po šljunku, plaži, travi i slično. Na takav način ćete imati sve dobrobiti akupresurne masaže.

Osim što ćete dobro izmasirati stopala, ostvarićete kontakt s Majkom Zemljom, koja će vas napuniti neophodnom energijom.

Baš kao što nas svetlost Sunca snabdeva vitaminom D, Zemlja nas opskrbljuje još jednim neophodnim sastojkom. Možemo ga nazvati vitamin Z (Z kao ‘Zemlja’). Mnogi ovaj efekat smatraju zanemarenim faktorom u pojavi bolesti – karikom koja nedostaje.

Dr. sci. Geri Švarc, profesor psihologije i medicine na Univerzitetu Arizona, iznosi pretpostavku da je „uzemljivanje“ možda isto toliko bitno kao Sunčeva svetlost, vazduh, voda i hranjive tvari.

Uzemljivanje je kontakt s prirodnom električnom energijom Zemljine površine. Uzemljenje se ostvaruje jednostavno: hodanjem bosih nogu po tlu ili sedenjem i radom na zemlji.

[adsenseyu1]

Dosadašnja istraživanja pružaju brojne dokaze da površinska energija zemlje ima značajne zdravstvene dobrobiti.

Uzemljenje, ili povezanost s energijom zemlje:

smanjuje nivo stresa

poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema

smanjuje uticaj štetnih elektromagnetskih polja

ubrzava oporavak nakon bolesti i povreda

poboljšava kvalitet sna

Osim toga studije jasno pokazuju da uzemljivanje ima snažan uticaj na osetljivu ravnotežu između zdravlja i bolesti, te na izglede za duži i bolji život.

Ako odlučite da pokušate da hodate bosi, počnite polako, postepeno napredujući prema sve više vremena bez obuće. Imajte na umu to da će vam korak biti drugačiji nego u obući. Slušajte telo i pokušajte da se uskladite s unutrašnjim znanjem o tome kako se hoda bos.

Takođe, najbolje je početi hodati bos po mekim podlogama kao što je pesak. Kada mišići i zglobovi stopala postanu čvršći, a koža na tabanima zadeblja, moći ćete polako sve više da hodate bosi, i po sve raznolikijim podlogama.

Naše telo je savršeno i dugovečno, ako naučimo da se brinemo o njemu na ispravan način.

U ovo letnje vreme, mnogi od vas će provesti vreme uz more ili u prirodi. To je idealna prilika da skinete obuću i prošetate bosi.

Možda će vas malo bockati ako niste navikli, ali što više tako hodate, više ćete stimulisati protok vitalne energije kroz telo, poboljšati zdravlje i osetiti zadovoljstvo i osveženje.

(alternativa-za-vas.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "HODAJTE BOSI, to je ključna stvar za vaše zdravlje: EVO ZAŠTO!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.