IZVOR ZDRAVLJA: Ovo lekovito ulje morate imati u svojoj kuhinji!

Ilustracija

Kokosovo ulje se smatra za jednu od najlekovitijih namirnica koja sastoji od čak 90 odsto zasićenih masnih kiselina, određenih derivata masnih kiselina, masnih alkohola, polifenola koji su zaslužni za specifičan miris i ukus, vitamina (E, K) i minerala.

Jača imunitet
Laurinska kiselina je odlična saveznica u borbi protiv virusa, bakerija i gljivica. Pomaže u izgradnji i jačanju imunog sistema, ali prema jednoj studiji uništava i ćelije raka.

Poboljšava varenje
Kokosovo ulje bi naročito trebalo da konzumiraju osobe sa digestivnim problemima. Ujutru na prazan stomak popijte čašu mlake vode, a zatim pojedite kašičicu kokosovog ulja. Vašem stomaku će prijati, a vi ćete vrlo brzo primetiti rezultate. Takođe, kokosovo ulje vrlo uspešno pomaže izbacivanju kandide i parazita iz organizma.

Pomaže pri mršavljenju
Kokosovo ulje pomaže topljenju masnih naslaga, posebno kada je u pitanju stomačna regija.

Redukuje apetit
Jedna od najboljih strana čudesnog kokosovog ulja je to što redukuje apetit. Takođe, masne kiseline iz kokosovog ulja ubrzavaju metabolizam i regulišu šećer u krvi.

Obogatite ukus
Kokosovo ulje podnosi visoke temperature, tako da ga možete koristiti pri spremanju jela, kao sastojak frosting za kolače, preliva za salatu ili kao dodatak desertima.

(skandalozno.rs, kurir, foto: pixabay)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "IZVOR ZDRAVLJA: Ovo lekovito ulje morate imati u svojoj kuhinji!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.