Kineska medicina preporučuje da 15 minuta dnevno hodate na kolenima: EVO ZAŠTO

Ilustracija

Hodanje na kolenima se preporučuje svima! Ova vežba nema kontraindikacija.

Čak i oni koji imaju bolove u kolenima i zglobovima mogu da isprobaju ovu efikasnu kinesku tehniku. Ispostavlja se da kolena veoma često bole zbog atrofije mišića leđa, nogu, kičme, drugim rečima, bol nastaje kod ljudi koji vode statički život.

Taoističko hodanje na kolenima pomaže u borbi sa bolestima bubrega i jetre.

Stvar je u tome da se na jastučićima na kolenima nalaze tačke koje je korisno stimulisati kod problema sa unutrašnjim organima. Kineska medicina priznaje ovu vežbu kao lek protiv svih bolesti!

Zaista, ovakav način hodanja, pored drugih fizičkih aktivnosti, ima mnogo prednosti. Za ovu vežbu treba odvajati  15-20 minuta svakodnevno, samo tako rezultat će biti primetan.

[adsenseyu1][adsenseyu1]

Kako se izvodi vežba:

Obavljajte vežbu na podu, postavljajući ispod kolena meko ćebe ili jorgan. Krećite se polako, oslanjajući se, isključivo na kolena.

Od preopterećenja zglobova kolena, u početku možete da osetite bol. Kada mišići nogu dovoljno ojačaju, bol će nestati. Obavljajući ovu vežbu svakodnevno, možete veoma brzo postići mršavljenje nogu. I ne samo to.

Ova taoistička praksa pomaže čak i u poboljšanju vida, jer se u oblasti tetiva kolena nalaze tačke koje odgovaraju za pravilan rad jetre, bubrega i očiju.

Preporučuje se hodanje na kolenima sa zatvorenim očima – efekat će biti još snažniji!

(Skandalozno.rs, Izvor: uspesnazena.com, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Kineska medicina preporučuje da 15 minuta dnevno hodate na kolenima: EVO ZAŠTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.