KOJA STE VI: Pogledajte kako krvna grupa određuje tip ličnosti

Koja ste krvna grupa?

Nedavne studije otkrivaju i neke nove karakterne zanimljivosti koje su tipične za osobe s određenom krvnom grupom.

Krvna grupa 0

Osobe s krvnom grupom 0 imaju duplo više šanse da privuku određene vrste komaraca nego ljudi s drugim krvnim grupama, otkrila je jedna japanska studija. Uz to, ove osobe teže podnose stres, jer se kod nje hormon kortizol duže zadržava u organizmu, a može proizvesti sve od preuranjenog starenja do naglih napadaja želje za brzom hranom. Osobe s krvnom grupom 0 su srdačne, druželjubive i otvorene.

Krvna grupa A

Jedan strani časopis je nedavno objavio kako osobe sa krvnom grupom A imaju veću sklonost ka opsesivno-kompulzivnim poremećajima. Iako nije jasna veza između takvog ponašanja i krvne grupe, japanski istraživači su dokazali da jekrvna grupa A najupornija, odnosno da su spremni preduzeti šta god je potrebno bez obzira na ličnu frustraciju ili zamor određenim problemom. Krasi ih inteligencija, nenametljivost i lojalnost.

[adsenseyu1]

Krvna grupa B

Japanski istraživači otkrivaju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament još od tridesetih godina prošlog veka, a posebno ih fasciniraju osobe sa krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne. Istraživači u zemlji izlazećeg sunca su otkrili da su osobe sa ovom krvnom grupom kreativne, strastvene i snažene osobe. S druge strane, osobe sa ovom krvnom grupommogu biti sebične i nepredvidive.

Krvna grupa AB

Krvna grupa AB povećava rizik od poremećaja pamćenja. Istraživači su testirali osobe različitih krvnih grupa starije dobi i uočili da osobe sa AB krvnom grupom imaju više poteškoća u učenju i pamćenju podataka u trećoj životnog dobi od drugih krvnih grupa. S druge strane reč je saosećajnim osobama koje se lako prilagođavaju svakoj situaciji bez da izgube svoju individualnost.

(zadovoljna.hr)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "KOJA STE VI: Pogledajte kako krvna grupa određuje tip ličnosti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.