Kućne PAPUČE stvaraju velike zdravstvene probleme?

Advertisement

Papuče vam štete?

foto: pixabay.com

Simptomi artritisa, među kojima su i bolovi i otoci zglobova na rukama i nogama, mogli bi da budu pogoršani i ubrzani zbog nošenja kućnih papuča, smatra tim lekara koji radi istraživanja za Gentle Grip, koji proizvodi razne proizvode za stopala.

Oni upozoravaju da nošenje papuča s vremenom može da pogorša način na koji hodamo, jer umesto da hodamo zapravo “klizimo”, ne dižemo noge previše s poda i samo ih “vučemo” sa papučama kroz kuću.

Vodite računa – Polne BOLESTI možete dobiti i bez intimnih odnosa: Evo kako…

To, smatraju stručnjaci, može biti jedan od faktora zbog kojeg i zdrave osobe mogu da osete bol u zglobu koji je zapravo opterećen time što “nosi” papuče za sobom, pa vam je stopalo u neprirodnom položaju.

Bol u stopalima zbog neudobne obuće je česta pojava i kod mlađih ljudi jer redovno biraju obuću koja ne pruža stopalima podršku koliko bi trebalo.

[adsenseyu5]

Kod žena je i češća ako nose visoke potpetice, a sve se pogrošava kad se stopala “ohlade”, pa ste možda i sami nekad osetili bol i upaljena stopala upravo ujutro kad ste tek ustali.

Savet lekara pre zime jeste da umesto papuča nosite tople debele čarape, jer ćete tako stopala održati dovoljno toplim i bez papuča.

RIZIK OD KARDIOVASKULARNIH BOLESTI: Osobe sa ovom krvnom grupom imaju veću šansu da dožive infarkt

Ako ipak ne možete da ih se odreknete, nabavite par koji nisu samo “natikače”, već pružaju potporu celom stopalu.

Tako ćete stopalo držati u prirodnijem položaju i nećete preterano opteretiti zglobove.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Kućne PAPUČE stvaraju velike zdravstvene probleme?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.