Lista namirnica i BILJA koie će vam pomoći da se rešite nevolja sa PROBAVOM na prirodan način

Rešite se nadutosti

foto-ilustracija: pixabay

Gido Mejz, klinički travar, objašnjava da razlog može biti nedostatak važnih namirnica u našoj ishrani i da se zbog toga to može rešiti dodavanjem namirnica koje pomažu u sprečavanju nadutosti i grčeva.

“Snažan miris bilja pomoći će vam da kontrolišete mučnine, gasove, grčeve, pa čak i sindrom iritabilnog creva”, kaže Mejz.

Ovo je kratka lista namirnica i bilja koie će vam pomoći da se rešite nevolja sa probavom na prirodan način. A zahvaljujući njihovom uticaju na sve aspekte zdravlja nemojte se iznenaditi ako vam se poboljša metabolizam i koža postane lepša.

[adsenseyu5]

Nana

“Nije slučajno to što je nana i dalje popularna nakon večere”, kaže Mejz, koji savetuje prirodnu verziju, na primer čaj (topli ili hladni) koji će pomoći oslobađanju grčeva i otkloniti osećaj nadutosti.

Đumbir

Koren đumbira poznat je kao najbolji prirodni lek za mučninu. Mejz savetuje da sveže izrendan koren đumbira dodate u čaj ili toplu vodu.

“Odličan je za putovanja i pomoći će vašoj probavi”, kaže Mejz.

Seme komorača

Samo mali prstohvat ovih semenki ublažiće gasove i nadutost.

Ako patite od hronične nadutosti Mejz savetuje da koristite ulje ove semenke.

[adsenseyu1]

Jabukovo sirće

Efekti jabukovog sirćeta su brojni, a jedan od najvažnijih je to što pomaže suzbijanju problema probave, jer pomaže da želučana kiselina ode tamo gde i pripada.

Mejz objašnjava da je sirće puno zdravih bakterija koje su od suštinskog značaja za ravnotežu stomaka i besprekornu probavu.

(Skandalozno.rs, Izvor: klix.ba)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Lista namirnica i BILJA koie će vam pomoći da se rešite nevolja sa PROBAVOM na prirodan način"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.