MARGARIN je potpuno neprirodan proizvod prepun opasnih hemikalija

Nezdravo

foto-ilustracija: pixabay.com

Uprkos nametnutom uverenju da poboljšava zdravlje, margarin je zapravo potpuno neprirodan proizvod prepun opasnih hemikalija, a dokazano je i da izaziva ozbiljne zdravstvene probleme zbog velikog sadržaju trans-masti koje izazivaju srčana oboljenja, arterosklerozu, a povezuju se i sa nekim vrstama kancera.

Takođe, sve više naučnih istaživanja ukazuje na vezu između konzumacije margarina i alergija, ekcema, astme, alergijskog začepljenja nosa i ulceroznog kolitisa kod dece.

Osnovni sastojak margarina su jeftina ulja koja se dobijaju iz semenki soje – izuzetno opasne biljke koja dovodi do hormonskih poremećaja i steriliteta, pamuka – industrijske biljke koja je najpodložnija otrovnim pesticidima i insekticidima, šafrana, repice i kukuruza.

[adsenseyu5]

Ukoliko je i kukuruz lošijeg kvaliteta, odnosno genetski modifikovan, onda su ovi sastojci za margarin više nego opasni po zdravlje čoveka.

Međutim, najveći problem predstavlja to što se ulje iz ovih semenki dobija u procesu koji se zove vruće presovanje pri kojem se stvara veliki broj slobodnih radikala koji su glavni uzročnici nastanka raka.

U samo jednom pakovanju margarina ima i do 60 grama trans-masti, a s obzirom na štetan uticaj na zdravlje, preporuka Svetske zdravstvene organizacije je da se unos trans-masti ograniči na jedan odsto ukupnog energetskog unosa ili na oko dva grama dnevno.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "MARGARIN je potpuno neprirodan proizvod prepun opasnih hemikalija"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.