Muči vas ZATVOR? Postoji tačka na telu koja rešava taj problem vrlo brzo! – VIDEO

Bitan je način...

foto-ilustracija: pixabay.com

Konstipacija je jedna od posledica savremenog života, u kome jedemo na brzinu i u hodu, mnogo sedimo i ne unosimo dovoljno vlakana.

Pored nedostatka vlakana, čest uzrok zatvora su i premalo vode, stres, anksioznost, nedovoljna fizička aktivnost i promene u ishrani.

Džon Kirkvud iz Centra za akupresuru kaže za britanski “Miror” da postoji jednostavno rešenje za to. On ga zove “dugmetom za veliku nuždu“.

– Ta tačka na stomaku je korisna za mnoge probleme sa abdomenom, bilo da su probavni, menstrualni, reproduktivni ili urogenitalni problemi. A masaža tog dela stomaka pomaže i za dijareju i za konstipaciju – ističe ovaj stručnjak.

KAKO SE IZVODI?

Ovo “dugme” je tačka koja se nalazi na oko dva prsta širine ispod pupka.

Treba da je stisnete, snažno, ali ne toliko da vas boli. Ako osetite bol, smanjite pritisak pa ponovo nežno masirajte postepeno pojačavajući pritisak.

Kirkvud kaže da se obično dešava da se posle desetak sekundi javi potreba za toaletom. Ukoliko do toga ne dođe, savetuje on, nastavite da masirate dalje u naredna tri minuta. Ako ni posle pet minuta masaže ne osetite potrebu za toaletom, upozorava on, pokušajte kasnije.

Nekom će sigurno pomoći, a u svakom slučaju ne škodi, pa nije čudo što su ljudi oduševljeni ovom novom tehnikom.

(Skandalozno.rs, Izvor: zena.blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Muči vas ZATVOR? Postoji tačka na telu koja rešava taj problem vrlo brzo! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.