Najdelotvorniji lek u slučaju opekotina je melem koji možete da napravite sami

Uklonite ožiljke

Najdelotvorniji lek u slučaju opekotina je melem koji može da se napravi u kućnim uslovima, a zatim čuva u frižideru godinu dana i po potrebi koristi.

Kada se opeku prilikom kuvanja ili nekih drugih poslova u kuhinji, mnogi od nas “spas” traže pod mlazom hladne vode da spre stvaranje plikova. Međutim, dr Reto Vetštajn, plastični hirurg iz Bazela tvrdi da ona trenutno smanjuje bol, a posle samo 20 minuta, on se ponovo javlja.

Da bi se postigao željeni efekat, odmah po nastanku opekotina treba samo na kratko pustiti hladnu vodu, a zatim topliju da bi se podstakla cirkulacija. Poželjno je da temperatura vode bude između 20 i 30 stepeni Celzijusovih, savetuje ovaj stručnjak, pišu „Novosti”.

Ipak, najdelotvorniji lek u slučaju opekotina je melem koji može da se napravi u kućnim uslovima, a zatim čuva u frižideru godinu dana i po potrebi koristi.

Pravi se tako što se tri pune kašičice svinjske masti nekoliko puta properu u hladnoj vodi, a zatim pomešaju sa jednim belancetom i čašicom domaće rakije, najbolje komovice. Svi sastojci se sjedine i mute mikserom dok se ne dobije kompaktna masa, poput šlaga za tortu.

Ovaj preparat može da se koristi za lečenje opekotina od sunca, ulja, rerne, vrele vode…

Problematično mesto tri do četiri puta dnevno premažite tankim slojem melema i neće ostati ožiljci.

(skandalozno.rs, dnevno.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Najdelotvorniji lek u slučaju opekotina je melem koji možete da napravite sami"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.