Naučnici tvrde da su pronašli NAČIN da ovu opasnu bolest leče potpuno PRIRODNO

Antioksidansi

foto: pixabay.com

Rak je jedan od vodećih uzroka smrti u celom svetu, ali to bi uskoro mogla da postane daleka prošlost jer naučnici tvrde da su pronašli način da ovu opasnu bolest leče potpuno prirodno.

Najnovije istraživanje pokazalo je da ovaj skromni vitamin može da bude ključ u borbi protiv raka.

Istraživači sa Univerziteta u Mančester Sitiju otkrili su da je vitamin C deset puta efikasniji u sprečavanju rasta ćelija raka nego pojedini lekovi.

Tim je želeo da pronađe prirodan lek i testirali su kako sedam različitih lekova i prirodnih supstanci utiču na ćelije raka.

[adsenseyu5]

I dok su prirodni antibiotici i jedan eksperimentalni lek bili delotvorniji, pokazano je da vitamin C ubija matične ćelije raka koje su odgovorne za stvaranje i ponovni rast tumora.

“Vitamin C je jeftin, prirodan i netoksičan način da se borimo protiv raka. Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu i može se koristiti kao dodatak postojećim tretmanima”, izjavio je ko-autor istraživanja, dr Majkl Lisanti.

Vitamin C je važan antioksidans koji može da spreči oštećivanje ćelija. Ljudi koji unose velike količine vitamina C mogu da imaju manji rizik od dobijanja raznih vrsta raka kao što su rak pluća, grudi i creva.

Najveći izvor vitamina C su limun, pomorandža, jagode, brokoli i kelj.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Naučnici tvrde da su pronašli NAČIN da ovu opasnu bolest leče potpuno PRIRODNO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.