NAVALITE: 5 razloga zbog čega je dobro jesti SLANINU

Advertisement

Recept

foto-ilustracija: pixabay.com

Slanina je jedina hrana koja je istovremeno i slana i slatka.

Iako sadrži slano i slatko, odnosno dva ukusa koja su potpuno različita, kada je slanina u pitanju one se savršeno stapaju i čine tu namirnicu iznimno primamljivom.

Advertisement

Nema ugljenih hidrata

Uprskos mišljenju, ne goje masti već ugljeni hidrati. Ishrana s niskim udelom ugljenih hidrata preporučuje se za održavanje telesne težine. Pogrešno je mišljenje i da ugljeni hidrati daju energiju organizmu. Istina je da telo energijom opskrbljuju masti. Stoga, klonite se ugljenih hidrata i navalite na slaninu!

Odlična protiv mamurluka

Ništa ne može izlečiti mamurluk kao masna slanina i šoljica kafe.

Amerikanci u panici: Nestaje SLANINE!

Bogata je vitaminima

Slanina je prepuna esencijalnih B vitamina koji su od vitalnog značaja za naš imunološki sistem i opšte zdravlje. Sadrži 65 posto preporučenog dnevnog unosa tiamina (vitamina B1), 47 posto niacina (vitamin B3), 38 odsto vitamina B12 i 36 posto cinka. Dakle, zaboravite multivitamine i posegnite za slaninom.

Advertisement

Obiluje proteinima

Protein je ključna komponenta u zdravoj ishrani, a srećom, slanina je super bogata proteinima! Protein je ključni sastojak za održavanje visokog nivoa energije, kao što je bitan i za kosu, nokte, i kožu.

Za svakoga postoji određena vrsta slanine

Pri spomenu na slaninu, najčešće pomislimo na svinjsku. Ali, šta je s ljudima koji ne jedu svinjetinu? Problem rešen. Nabavite ćureću slaninu. Taj delikates, se naime, može dobiti od bilo koje vrste životinja. A verovali ili ne, postoji čak i pačja slanina.

(Skandalozno.rs, Izvor: pink.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "NAVALITE: 5 razloga zbog čega je dobro jesti SLANINU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.