Neverovatno otkriće: Uskoro će vam NOVI ZUBI izrasti za samo 9 nedelja! – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Svi znamo za zubne implatante koji nam mogu nadoknaditi nedostatak, ali medicina je otišla korak dalje i to će vas oduševiti.

Naime, stručnjaci kažu da nam nova otkrića mogu dati priliku da sami regenerišemo nove zube u usnoj šupljini. Doktor Džeremi Mao sa univerziteta u Kolumbiji je predvodio ovo istraživanje, a ono što je pronašao je apsolutno neverovatno.

Doktor Mao i njegov tim su osmislili šuplji bio-umetak u koji se stave matične ćelije osobe i sve zajedno se umetne u šupljinu desni u kojoj se pre nalazio koren zuba. Taj umetak se vremenom stapa s okolnim tkivom i povezuje matične ćelije s okolnim i podstiče rast novog zuba. Ovo otkriće moderne tehnologije obećava svetlu budućnost stomatologiji i svim osobama koje imaju probleme sa zubima.

Zahvaljujući ovom napretku, više neće postojati potreba za bolnim procesima vađenja zuba. Ova tehnologija omogućava da ljudi sami regenerišu svoje zube za samo 9 nedelja.

[adsenseyu5]

“Zub koji vam nedostaje će se zameniti s matičnim ćelijama iz vašeg vlastitog tela, a potom će se zahvaljujući regeneraciji zub stopiti s okolnim tkivom te će se pravilno spojiti s ostalim zubima ne utičući na anatomiju vilice i usne duplje. Da, to je tako jednostavno! To će povećati proces regeneracije i dovesti do brzog oporavka”, kaže doktor Mao.

Procedura se još uvek proučava i testira, i još nije dostupna za masovno korišćenje.

(Skandalozno.rs, Izvor: 24sata.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Neverovatno otkriće: Uskoro će vam NOVI ZUBI izrasti za samo 9 nedelja! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.