Noćno ZNOJENJE može biti SIMPTOM OVIH ozbiljnih bolesti

Advertisement

jastuk

foto: pixabay.com

Ljudi se znoje noću, najčešće ako im je toplo, ali znojenje bez vidljivog razloga može da bude znak neke od teških bolesti, pa je najbolje obratiti se lekaru.

Srce
Noćno znojenje može biti znak problema sa srcem, pogotovo ako spavate na niskom uzglavlju jer tako srcu treba više energije.

Često se javljaju i problemi s disanjem. Studija iz 2014. pokazala je da žene srednjih godina koje se znoje noću, mogu imati povećani rizik za razvoj kardiovaskularnih bolesti, pogotovo uz povišen krvni pritisak i dijabetes.

[adsenseyu5]

Štitna žlezda
Previše aktivna štitna žlezda i tokom dana može izazvati prekomerno znojenje, a može biti uzrok i pojačanog noćnog znojenja. Posavetujte se s lekarom, jer ako patite od hipertireoze odgovarajuća hormonalna terapija često značajno pomaže da se rešite tog neprijatnog simptoma.

Maligne bolesti
Uzrok noćnog znojenja mogu biti i maligne bolesti, i to od limfoma i leukemije pa sve do tumora. Ako uz pojačano znojenje noću primetite i povećanje limfnih čvorova, neobjašnjivi umor tokom dana ili iznenadni gubitak težine, možda noćno znojenje nema bezazleni uzrok.

(Skandalozno.rs, Izvor: 24sata.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Noćno ZNOJENJE može biti SIMPTOM OVIH ozbiljnih bolesti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.