Ono što je izvađeno iz bubrega ovog čoveka je neverovatno! – FOTO

Advertisement

Operacija

foto: Printscreen/Društvene mreže

Lekari u Kini su izvadili jednom muškarcu iz bubrega čak 420 kamena. Njegovi bolovi su se udvostručili, pa je odlučio da potraži stručnu pomoć. Operacija je trajala dva sata, dok su lekari pokušavali da pomognu ovom čoveku koji je imao neverovatne bolove.

Advertisement

Medicinski stručnjaci smatraju da je loše zdravstveno stanje He Donga (55) prouzrokovano dijetom koja se bazira na visokim količinama proteina. Operacija na levom bubregu je trajala dva sata, dok doktori nisu otkrili da je ovakav bol u bubregu prouzrokovala ogromna količina kamenja.

Pacijent je potvrdio sumnje stručnjaka kada je priznao da je unosio svakodnevno određenu vrstu tofua koja je karakteristično jelo za to područje i sadrži visoku koncetraciju kalcijum-sulfata. Proizvodi od soje stvaraju takav problem jer se višak kalcijuma ne može izlučiti iz tela bez dovoljnog unošenja vode u organizam.

Kamenje iz bubrega

Kamenje iz bubrega – foto: Printscreen/Društvene mreže

Pre 20 godina je na ovom pacijentu izvršena litotripsija, medicinski proces koji uništava kamene u bubregu. Sada su lekari izvukli pincetom na stotine sitnih objekata iz unutrašnjosti tela ovog čoveka. He Dong će morati da unosi više vode i da promeni način ishrane, kako bi ozdravio.

Advertisement

A kamenje će zadržati kao suvenir.

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs/ mirror.co.uk)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Ono što je izvađeno iz bubrega ovog čoveka je neverovatno! – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.