OPASNA GLJIVICA: Ukoliko se ne leči ishod može biti fatalan

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Kandida živi u digestivnom traktu, ali može se probiti u krvotok i proširiti po celom telu. Proizvodi acetaldehid, koji dovodi do štete uzrokovane slobodnim radikalima.

Kandidijaza može biti posledica upotrebe antibiotika, korišćenja kontracepcijskih tableta, alkohola, nekih drugih lekova, stresa ili prevelikog unosa šećera u organizam. Pogađa čak 75% žena, a u 10% slučajeva postaje trajni problem. Zdravom ishranom i promenom nekih životnih navika, gljivicu ipak možete izbaciti iz organizma.

[adsenseyu5]

Shvatite šta je uzrok problema

Utvrdite zbog čega je došlo do širenja kandide jer je tek tada možete ukloniti. Podstičite rast probiotika – dobrih bakterija

U ishranu dodajte fermentiranu hranu, poput kiselog kupusa, jogurta, kefira jer su odlični izvori dobre probavne flore koja će uravnotežiti unutrašnji ekosistem. Dobre bakterije će izgurati loše gljivice, pomoći varenju, ojačati imunitet i zaustaviti želju za šećerom.

Imate li kandidu? Test sa pljuvačkom možete izvesti kod kuće…

Organska hrana

Jedite organski uzgojene proizvode koji imaju manje toksina i više antioksidansa, vitamina i minerala nego konvencionalno uzgojeni. Dok vama se telo oporavlja, osetljivije je na delovanje pesticida i toksina iz okoline, zato pazite šta jedete.

[adsenseyu1]

Jedite hranu koju kandida ne voli

Kokosovo ulje, bademi, semenke bundeve, sok od limuna i limete, alge, beli luk,crni luk, đumbir i ljuta paprika ometaju rast kandide. Sve navedeno sadrži antigljivične i antiparazitske sastojke te pomaže u stvaranju povoljnog pH tako što krv postaje baznija, odnosno smanjuje se kiselost.

Izbacite šećer iz ishrane

Ovo uključuje i prirodni šećer u mlečnim proizvodima i voću (izuzetak je limunov sok), kao i med i razne sirupe. Gljivica se hrani šećerom, a vaš je cilj izgladneti kandidu do smrti. Kako gljivica polako nestaje, možete osetiti neke negativne reakcije koje uzrokuju metabolički nusproizvodi. Simptomi poput mučnine, groznice, natečenih žlezda, akni i glavobolje znak su da nova ishrana deluje, tako da sad ne treba odustati.

[adsenseyu1]

 (nadlanu.com)

[adsenseyu2]

1 komentar na "OPASNA GLJIVICA: Ukoliko se ne leči ishod može biti fatalan"

  1. Multivivitamini – korisni su vitamin C, B kompleks, cink i magnezijum.
    Od velike pomoći su ekstrakt limunovih semenki, beli luk (garlic, allium sativum), kaprilna kiselina i berberin (shaver), koji se mogu nabaviti u prodavnicama zdrave hrane. Ne resorbuju se u krv pa ih mogu koristiti i trudnice i dojilje.Aloja vera Gel se obavezno mora uzimati i piti redovno.Antioksidansi tipa: AbetaCarE, Licium Plus…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.