Oprez: Ne kupujte ovu ribu samo zato što nije skupa, može vam doći glave

Somovina

Riba – foto: pixabay.com

Naglašavamo da je itekako bitno šta unosite u organizam i zato vodite računa koje namirnice kupujete.

Mnogo namirnica je genetski modifikovano i kao takvo izaziva rak.

Zato kupujte voće i povrće prirodne veličine i ono koje normalno izgleda, jer GMO proizvodi obično budu veći, lepši, ali i veštački. Soja je često genetski modifikovana.

Kupujte proizvode koji odgovaraju godišnjem dobu jer nije normalno da neko voće ili povrće bude dostupno i zimi i leti. Osim biljnih proizvoda, obratite pažnju i kakvo meso kupujete.

Kupujte ono koje je hranjeno prirodnim materijama. To vam govorimo zato što mnogi proizvođači daju hormone životinjama kako bi one bile veće ili im unose određene gene.

To može itekako biti štetno za vas. Nije ni čudno zašto toliko ljudi oboleva od raznih bolesti. Kupute prirodne proizvode.

Ovde ćemo vam skrenuti pažnju i na ribu koju sigurno često kupujete. Radi se o pangasiusu. Ova riba se prodaje širom Evrope, ali treba znati da je njeno prirodno stanište Vijetnam i to reka Mekong.

Ta reka je veoma zagađena, a ovoj se ribi uz to još ubrizgavaju određeni hormoni kako bi bila veća. Nije skupa, što još dodatno privlači kupce.

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs/megagiga.info)

1 komentar na "Oprez: Ne kupujte ovu ribu samo zato što nije skupa, može vam doći glave"

  1. Pitanje ubrizgavanja hormona postojećem ribljem fondu u delti Mekonga je gotovo smešno i prosto nemoguće. Jako me brine ishrana stočnog fonda kod nas u Evropi i šire odakle uvozimo goveda hranjena sa GMO sojom i dr. U Vijetnamu (a i u svetu) postoji veći problem uzročnik raka i mutacija a to je zagađenje životne sredine odabranih postojanih organskih zagađivača (S-POPs). S-POPs se sastoji od polikloriranih bifenila (PCB) i poliaromatskih ugljikovodika (PAH). Prikupljeni podaci i analizirani rezultati ukazuju na široku pojavu značajnih ostataka S-POPs na istraživanim područjima u Vijetnamu i reci Mekong. O tome postoji studija: https://www.intechopen.com/online-first/residue-of-selected-persistent-organic-pollutants-pops-in-soil-of-some-areas-in-vietnam

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.