OTKRIĆE NAUČNIKA: Slanina je ZDRAVA i NEOPHODNA namirnica, evo zašto bi trebalo da je jedete

Pazite na ishranu

foto-ilustracija: pixabay

Sve što su vam pričali o slanini zaboravite, jer slanina je u 2018. godini proglašena za super hranu!

Već godinama unazad vladaju priče da treba izbegavati svinjetinu i crveno meso, ali ove godine takve tvrdnje odlaze u zaborav, jer je slanina na listi zdravih i neophopdnih namirnica u 2018. godini.

Stručnjaci su do nedavno smatrali da je slanina jedan od okidača za dijabetes, visok pritisak i srčani udar, ali ove godine ona je proglašena za super hranu. Stručnjaci ističu da je zdravo jesti slaninu u umerenim količinama, ali budite oprezni pri kupovini i kupujte samo proverenu slaninu koja ne sadrži opasne nitrite.

Amerikanac Tajris Rajs savetuje zemljake: Ne kačite se sa Srbima, oni se ne plaše! – VIDEO

Slanina je odličan izvor proteina, aminokiselina i podstiče izgradnju mišićnog tkiva. Takođe, slanina sadrži malu dozu zdravih ugljenih hidrata koje vraćaju telu snagu i regenerišu metabolizam. Pored slanine na listi super namirnica za 2018. godinu nalaze se i pečurke, orahovo ulje, aronija, kao i neke manje pristupačne namirnice poput tigrovog oraha i brašna tapioke.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: Stil.kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "OTKRIĆE NAUČNIKA: Slanina je ZDRAVA i NEOPHODNA namirnica, evo zašto bi trebalo da je jedete"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.