Otkrivamo vam tri najbolja načina da se rešite masažom bola u leđima, grudima i stopalima

Lek

„Da biste se oslobodili bola, ne možete samo da trljate i štipkate bolna mesta.“, kaže Amber Davies, terapeut za masaže i koautor knjige The Trigger Point Therapy Workbook.

KADA VAS BOLI DONJI DEO LEĐA OD SEDENJA…

Stavite tenisku lopticu između vaše desne strane (nekoliko centimetra iznad vašeg kuka) i zida. Prebacite težinu tela na levu nogu i savijte desno koleno. Okrenite se od zida tako da bi lopta mogla da se pomera duž vaše kičme. Ponovite vežbu pet puta. Pomerite loptu za nekoliko centimetra niže i ponovite. Kada loptica dođe do trtične kosti, promenite stranu.

KADA SU VAM GRUDI STEGNUTE OD DIZANJA TEGOVA…

Ovu masažu uradite nakon tuširanja, kada su vaši mišići opušteni.

Stavite tenisku lopticu između početka vrata i vaših grudi, oko 3 centimetra ispod ključne kosti.

Kotrljajte lopticu horizontalno prema grudnoj kosti i leđima pet puta. Spustite lopticu nekoliko centimetra ispod i ponovite postupak do vašeg najnižeg rebra.

KADA VAS STOPALA “PROBADAJU” OD TRČANJA…

Dok sedite, pritiskajte golf lopticu jastučićem vašeg stopala i kotrljajte je jednom i drugom nogom 10 puta. Nežno kotrljajte lopticu od centra vaših prstiju do centra pete, a onda levo i desno od centralne tetive.

Ponovite pet puta.

(men’s health)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Otkrivamo vam tri najbolja načina da se rešite masažom bola u leđima, grudima i stopalima"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.