Ove namirnice možete da jedete KOLIKO HOĆETE i da se ne bojite da ćete se UGOJITI

Ilustracija

foto: pixabay.com

Čim dođe leto mnoge dame se uplaše da neće lepo izgledati u kupaćem kostimu i da imaju višak kilograma, pa se izgladnjavaju i bore sa raznim dijetama.

Ove namirnice možete da jedete koliko hoćete i da se ne bojite da ćete se ugojiti, naprotiv pomoći će vam da skinete suvišne kilograme.

[adsenseyu5]

1. Koštunjavo voće
Koštunjavo voće je veoma kalorično, pa se preporučuje do 18 komada dnevno, što iznosi oko 170 kalorija. Naučnici veruju da konzumiranje koštunjavog voća može da da vas zasiti na duže vreme, pa ćete konzumirati manje kalorija u toku dana.

Ilustracija

foto: pixabay.com

2. Kokosovo ulje
Preliminarna istraživanja pokazuju da se jednostavnim gutanjem kokosovog ulja može ubrzati metabolizam i sagorevati 120 kalorija više dnevno. Ako želite da smanjite unos kalorija, bolje vam je da kuvate na kokosovom ulju nego da u potpunosti izbacite masti iz ishrane.

Ilustracija

foto: pixabay.com

[adsenseyu1]

3. Avokado
Ukoliko koristite avokado umesto putera, obezbedićete organizmu miks zdravih masti, vlakana i vitamina za kojim su nutricionisti sasvim opravdano poludeli. Jedno istraživanje je pokazalo da ljudi sa viškom kilograma koji pojedu pola avokada za ručak osećaju veće zadovoljstvo i sitost čak pet sati posle toga.

Ilustracija

foto: pixabay.com

4. Losos
Ova riba je puna omega-3 masnih kiselina, koje su izuzetno zdrave, a ukus joj je fantastičan. Pored toga, sadrži proteine, koji daju snagu i energiju organizmu.

Ilustracija

foto: pixabay.com

5. Žumanca
Suprotno ustaljenom mišljenju, žumanca ne podižu holesterol koji može dovesti do srčanih problema. Jaja, sa sve žumancima, zapravo doprinose sitosti, što u krajnjoj liniji sprečava prejedanje.

Ilustracija

foto: pixabay.com

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/harpersbazaar.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ove namirnice možete da jedete KOLIKO HOĆETE i da se ne bojite da ćete se UGOJITI"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.