Ovo je osam najgorih namirnica koje možete jesti noću!

Ovo nemojte jesti noću!

Svima se dešava da u sitne sate osetimo glad, pa se često prihvatamo onoga na šta prvo naiđemo u kuhinji. Evo šta nikako ne treba da se nađe na vašoj posleponoćnoj trpezi!

Kako Heltdajdžezt prenosi, ovo je osam najgorih namirnica koje možete jesti noću:

1. Masna hrana

Unošenje hrane koja sadrži masti u kasnim časovima povećava mogućnost da dobijete neželjenje kilograme. Ove namirnice opuštaju mišić između želuca i jednjaka, omugućavajući mastima da se talože. Pored toga izazivaju i povišeno lučenje želudačne kiseline.

2. Koštunjavo voće

Naš želudac ne može da napravi razliku između “dobrih” i “loših” masti. Tako nije pametno unositi orase, lešnike, kikiriki itd. kasno noću, iako sadrže “dobre masti”, jer naš organizam reaguje isto na njih kao i na one “loše”.

3. Čokolada

Poznato je da čokolada sadrži masti, te iz gorepomenutih razloga nije dobra u ovoj situaciji. Međutim, pored toga, ona sadrži i kofein koji podiže nivo energiju u organizmu i otežava padanje u san.

4. Sir

Ova namirnica takođe sadrži masti koje izazivaju prekomereno lučenje želudačne kiseline. Ukoliko ne možete da odolite ovoj noćnoj poslastici, odlučite se za parmezan ili švajcarski sir.

[adsenseyu1]

5. Alkohol

Konzumacija alkohola u bilo koje vreme izaziva prstenaste mišiće koji se nalaze između želuca i jednjaka da se opuste. Ovo omogućava kiselini da se popne kroz jednjak i vrati u usnu duplju, pogotovo u ležećem položaju.

6. Gazirana pića

Ova pića su loša iz dva razloga. Prvo, puna su kiselina, a drugo ugljenik koji se nalazi  unjima izaziva povećani stomačni pritisak koji podstiče hranu i kiseline iz želuca da se vrate u jednjak.

7. Citrusi

Prirodno, konzumacija voća koje sadrži visok nivo kiselina, ili njihovih sokova, nije preporučljivo iz već navedenih razloga.

8. Kafa

Konzumiranje kafe neposredno pred spavanje nije dobro jer, pored velike količine kofeina, takođe izaziva lučenje kiselina. Tako da, ukoliko ne možete da odolite toploj šolji kafe pred odlazak u krevet, odlučite se za onu bez kofeina.

Ukoliko je kasna užina neizbežna, potrudite se da izbegavate masne namirnice i one koje sadrže kiseline. Odlučite se za bananu, čašu nemasnog mleka ili šolju čaja od kamilice!

(dnevno.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo je osam najgorih namirnica koje možete jesti noću!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.