Ovo su najbolji načini za ODMRZAVANJE mesa, uz NEPROMENJEN ukus

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Većina ljudi izbegava zamrzavanje mesa jer nakon odmrzavanja može se desiti da izgubi dobar ukus.

Ako želite da se meso odledi na najprirodniji način, stavite ga u frižider i zaboravite na njega nekoliko sati.Kod ubrzavanja čitavog procesa pomoći će vam hladna voda i mikrotalasna pećnica.

Jela ispadaju bolja kada ih pripremate od mesa koja su na sobnoj temperaturi. Obzirom da je teško kupovati sveže meso za pripremu baš svakog obroka, neke komade mesa morati odmrznuti pre nego što ih upotrebite.

Ovo su najbolji načini da zamrznuto meso zadrži dobar ukus i nakon odmrzavanja:

1. Hladna voda

Da odmrznete zaleđeno meso u hladnoj vodi biće vam potrebno manje vremena nego u frižideru, a hladnoća vode sprečiće pojavu opasnih bakterija u čitavom procesu. Da bi odledili meso na ovakav način, za pola kilograma piletine biće vam potrebno oko sat vremena.

Ovaj proces zahteva malo više brige od odleđivanja u frižideru i mikrotalasnoj pećnici, jer vodu treba menjati svakih 15 minuta do pola sata. Takođe, meso treba staviti u plastičnu kesicu koja će sprečiti kontakt između vode i mesa, i tako smanjiti šanse za kvarenje mesa.

2. Mikrotalasna pećnica

Najbrži način za odmrzavanje mesa koje ne zahteva previše pažnje je u mikrotalasnoj. Odmrzavanje u mikrotalasnoj pećnici bi moglo delimično da skuva površinski sloj mesa, što ne mora biti veliki problem ako ga odmah upotrebite za pripremu jela.

Meso odmrznuto u mikrotalasnoj ne bi se smelo da stoji sa strane, jer se u toplim delovima mogu stvoriti štetne bakterije. Meso nemojte zaleđivati u plastičnim i penastim pakovanjima, niti odleđivati u takvom pakovanju u mikrotalasnoj, jer u kontaktu s visokim temperaturama ona ispuštaju štetne čestice.

3. Odleđivanje u frižideru

Planirajte obroke unapred, pa meso iz zamrzivača stavite u frižider nekoliko sati pre spremanja. Odmrzavanje mesa u frižideru je najbolja i najsigurnija metoda koja postoji. Uz to, ovako odleđeno meso možete držati u frižideru još nekoliko dana pre nego što morate da ga potrošite.

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo su najbolji načini za ODMRZAVANJE mesa, uz NEPROMENJEN ukus"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.