Pazite kad ustanete: Ovo su namirnice koje NIKAKO ne smete da jedete na prazan stomak!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Doručak je najvažniji obrok, ali obratite pažnju koje namirnice konzumirate na prazan stomak.

Doručak je taj kojim započinjete dan i koji vam daje snagu da izdržite svakodnevne obaveze. Zato pazite šta unosite u organizam kad ustanete.

Ove namirnice ne bi smele da budu na vašem tanjiru kada ujutru ustanete iz kreveta.

Citrusi – voće

Pomorandža, grejpfrut i limun su nadaleko poznati po svojim hranljivim i zdravim materijama, ali i zbog obilja vitamina C. Kako bilo, oni nisu dobar izbor za doručak zbog kiseline koju imaju u sebi, a koja može da izazove gorušicu i poveća šanse za gastritis.

Začinjena hrana

Može da iritira vaš sistem za varenje i izazove gorušicu.

Banana

Ako ujutru prvo pojedete bananu povećaćete nivo magnezijuma u krvi koji kasnije dovodi do problema sa srcem. Ona može da bude zdrava užina, ali je treba izbegavati na prazan stomak.

Gazirana pića

Ukoliko nije sveže napravljen smuti ili sok ne postoji ništa što može da zameni vodu i gazirana pića definitivno treba izbegavati. Ne samo za doručak i ručak, već generalno. Ova pića će vam samo usporiti metabolizam i bićete naduveni tokom dana.

Zeleno povrće

Ono je savršeni izbor za salatu uz ručak, ali to ne važi za doručak. Zeleno povrće ima dosta aminokiselina koje mogu da izazovu gorušicu i nadimanje. Ako osećate bol u stomaku izbalansirajte unos zelenog povrća jer će samo iritirati vaš stomak ako ga jedete na prazan stomak.

Paradajz

Može se svrstati u istu grupu kao i zeleno povrće i konzumira se samo za ručak jer u suprotnom izaziva gorušicu

Kruška

Još jedno veoma zdravo voće koje nije dobar izbor za doručak. Usled obilja sirovog vlakna, može da ošteti sluznicu i da izazove čudan osećaj u stomaku

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pazite kad ustanete: Ovo su namirnice koje NIKAKO ne smete da jedete na prazan stomak!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.