Pažljivo pogledajte svoje UVO: Ovaj detalj pokazuje da vam preti MOŽDANI UDAR

Simptomi

foto-ilustracija: pixabay.com

Mada neobično zvuči, takozvani Frankov potpis, odnosno dijagonalne brazde na ušima, simptom je koji ukazuje na veće šanse za srčane bolesti i mogućnost moždanog udara. To je pokazalo jedno izraelsko istraživanje objavljeno u časopisu „American Journal of Medicine“.

Naučnici su u studiji pregledali 241 osobu koje su preživele srčani udar i otkrili da više od 75 odsto njih ima tu oznaku, u svetu medicine poznatu i kao Frankov potpis.

Oni smatraju da začepljenje arterija, koje povećava rizik od moždanog udara, takođe može dovesti do slabije cirkulacije krvi u ušima, što se vidi na ušnim resicama.

To pak uzrokuje gubitak elastičnosti kože i vidljive nabore.

[adsenseyu5]

Prema istraživanjima, čak 88 odsto ljudi koji su doživeli teži moždani udar imalo je brazde na ušima, kao i 73 odsto onih koji su imali nešto blaži oblik šloga.

Zbog toga su brazde na ušima svrstane u klasičan signal povećanog rizika od ove bolesti koja pogađa mnoge, a sve više i mlad svet.

Pročitajte još i ovo:

NEMA VIŠE STRANOG JEZIKA: Pomoću ove bubice za uvo razumećete SVAKI JEZIK na svetu

Osim toga ove brazde se dovode u vezu i sa većom šansom za srčani udar, a ime su dobile po američkom lekaru Sandersu T. Franku.

On je prvi povezao ovo telesno obeležje sa srčanim problemima, a uočio ju je na mlađim pacijentima koji su patili od angine pektoris.

(Skandalozno.rs, zena.blic.rs, Izvor: Daily Mail)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pažljivo pogledajte svoje UVO: Ovaj detalj pokazuje da vam preti MOŽDANI UDAR"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.