Pojavila se besplatna mobilna aplikacija koja može da otkrije MELANOM

Ilustracija

Melanom često nazivaju “tihim ubicom” i velika je pretnja našem zdravlju koju treba na vreme prepoznati.

[adsenseyu6]

U želji da potražimo neke od simptoma bilo kakve bolesti, većina nas vrlo brzo završi na Gugl pretraživaču, nakon čega nam se u glavi nagomilaju dodatna pitanja. Takva situacija događa se ukucate li i pitanje – kako prepoznati melanom?

Melanom se označava kao bolest novog doba i tihi ubica, a upravo zbog toga lekari čine sve kako bi javnost upoznali s opasnostima koje ova bolest donosi.

Jedan od vrlo uspešnih projekata svakako je i onaj kompanije SkinVision koja je lansirala besplatnu mobilnu aplikaciju koja može da otkrije melanom i to, kako tvrde, s preciznošću od čak 83 odsto.

Kao što je poznato, mladeži su sasvim uobičajena pojava na koži i gotovo ih svi imaju.

Međutim, osim dobroćudnih madeža, na koži se mogu pojaviti i zloćudne izrasline koje su vrlo slične običnom mladežu, ali ih je ipak moguće uočiti.

Ako pak uočite neke promene na koži ili primetite novi mladež ili onaj neobične boje ili oblika, u nedoumici vam može pomoći aplikacija.

[adsenseyu1]

– Nakon što skinete besplatnu aplikaciju, telefonom slikajte vama sumnjivi mladež.

– Aplikacija će u sekundi na temelju algoritma proceniti nivo rizika od malignog obolenja i to na osnovu podataka o obliku, ivicama i boji mladeža.

– Ako se pokaže da je mladež vrlo rizičan, aplikacija će vas upozoriti, a na vama je da potom što pre potražite savet lekara.

(Skandalozno.rs, Izvor: zadovoljna.hr, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pojavila se besplatna mobilna aplikacija koja može da otkrije MELANOM"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.