Postoje 3 doba dana kada ste najskloniji posezanju za grickalicama: EVO KADA!

Ilustracija

Postoje tri doba u danu u kojima ste “najslabiji” i najskloniji posezanju za kaloričnim grickalicama što će naruštiti sve ranije napore da izgubite nekoliko kilograma viška, pa pripazite.

Ako pokušate da izgubite neki kilogram viška, pripazite na tri doba dana u kojima ste najskloniji popuštanju i posezanju za grickalicama.

Prema najnovijem istraživanju to su ovi sati i minute u danu – 11.01, 15.14 i 21.31 – poznati kao “snack o’ clock” (vreme za grickanje) . U ta tri doba dana možete da unesete oko 750 kalorija više nego što ste planirali što može uništiti sav ostali uložen napor da smršate.

Li Smit, direktor kompanije Forca Suplements, koja je naručila ovo istraživanje, kaže kako su ta tri vremena u danu doba u kojima ste najslabiji i najskloniji kršenju zadanih pravila ishrane.

Objasnio je to ovako:

11.01 sati – Preskakanje doručka je velika greška ako je dijeta u pitanju i upravo to je razlog zašto je 11.01 prvi najopasniji deo dana za dijetu.

15.14 sati – Tu je stres glavni krivac za “popuštanje kočnica” i sredina popodneva je vreme kad mnogo zaposlenih poseže za grickalicom koja će im brzo vratiti energiju, to su često slatkiši.

21.31 sati – Veče je opasno razdoblje jer ste tada najskloniji jedenju masnih grickalica ispred TV-a.

(Daily mail, Kurir, foto: pixabay)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Postoje 3 doba dana kada ste najskloniji posezanju za grickalicama: EVO KADA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.