Postoje NAMIRNICE koje efikasno pomažu u prevenciji DIJABETESA: Evo koje su…

Ilustracija

Dijabetes nije bez razloga poznat kao tihi ubica. Broj ljudi koji boluje od ove bolesti je sve veći, tako da je dijabetes prvukao pažnju i alarmirao ceo svet. Međutim, postoje namirnice koje efikasno pomažu u prevenciji dijabatesa.

[adsenseyu6] Gojaznost, pasivan način života, nedostatak fizičke aktivnosti i potrošnje kalorija, slatka i masna hrana, uzroci su koji dovode do dijabetesa. Kako bi se to sprečilo, potrebno je konzumirati kurkum, jagode, sir, jogurt, crveno vino, cimet, jabuke i spanać.

Kurkum sadrži kurkumin koji odlaže, pa čak i sprečava dijabetes. Istina, potrebno je još vremena za istraživanje kako bi se utvrdili dugoročni efekti kurkuma, ali su prvi rezultati obećavajući.

Jagode su veoma ukusne i treba ih jesti redovno. Naučnici tvrde da pomažu u aktiviranju proteina u organizmu koji smanjuje loš holesterol i krvne lipide, koji doprinose razvoju dijabetesa.

Eksperimenti na miševima su pokazali da jagode pomažu u snižavanju glukoze u krvi.

Sir i jogurt su takođe efikasni u prevenciji dijabetesa. ali isključivo nemasni. Eksperti veruju da zdrave bakterije koje sadrže imaju korisne sporedne efekte.

Crveno vino sadrži spoj resveratrol, koji pomaže funkcije šećera u krvi regulišući insulin. Međutim, to nije razlog za ispijanje cele flaše. Ključ je u umerenosti.

[adsenseyu1]

Cimet ima brojne pozitivne efekte na zdravlje, a između ostalog snižava nivo glukoze u krvi, ali i nivo triglicerida, lošeg holesterola, a istovremeno poboljšava osetljivost na insulin. Cimet u prahu možete staviti na tost ili u kafu.

Jabuke sadrže antocijanin, spoj koji pomaže u regulaciji šećera u krvi.

Spanać je bogat hranljivim stvarima, a britansko istraživanje je pokazalo da konzumiranje spanaća dnevno smanjuje rizik od dijabetesa za 14 odsto.

(Skandalozno.rs, Izvor: klix.ba, foto: pixabay)

1 komentar na "Postoje NAMIRNICE koje efikasno pomažu u prevenciji DIJABETESA: Evo koje su…"

  1. Čaj od cveta Aloje vere i raznog drugog lekovitog bilja..Ovaj čaj je prirodno siromašan kalorijama, bez kofeina i sastavni je deo prirodnog i zdravog načina ishrane.Čaj je finog ukusa i mirisa i pomaže kod varenja i grčeva u stomaku, detoksikator i nezaobilazan u dijetalnom program.Postoje indicije da pomaže i kod bolesti srca, poboljšava cirkulaciju, smanjuje bolove, nivo šećera u krvi, olakšava problem sa prostatom i poboljšava potenciju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.