Postoje SIMPTOMI i BOLOVI koje ne smete da ignorišete NIKAKO

Trač je loš...

foto-ilustracija: pixabay.com

Ukoliko vas tek povremeno zaboli glava ili neki drugi deo tela ili u njima imate neki čudan osećaj, to ne mora da bude ništa strašno. Ali postoje simptomi i bolovi koje ne smete da ignorišete nikako.

U ovim situacijama morate odmah da pozovete lekara:

Iznenadna i jaka glavobolja

Ako ne patite od migrena i retko imate glavobolju, nagli i nepodnošljiv bol u glavi mogao bi da bude posledica pucanja krvnog suda u mozgu i zato odmah potražite pomoć lekara kako biste uklonili sumnju na opasan zdravstveni problem.

[adsenseyu5]

Bol u grudima koji se širi

Ako se nagli osećaj bola širi prema vašim ramenima, levoj ruci ili čeljusti, to može biti jedan od znakova srčanog udara.

Bol koji počinje u donjem delu leđa i prelazi u noge

Kada je propraćena osećajem slabosti ili oduzetosti u nogama i gubitkom kontrole nad mokrenjem, onda upućuje na takozvani sindrom konjskog repa, ozbiljno uklještenje nerava na dnu kičmene moždine.

Konstantno bockanje u stopalima

Ovi tzv. trnci u nogama uz koje ide i osećaj utrnulosti spadaju u grupu tihih znakova dijabetesa. Zapravo se radi o oštećenju nerava nastalom zbog visokog nivoa šećera u krvi.

Bol u trbušnoj duplji koji počinje u predelu pupka

Nakon toga širi se prema donjem desnom delu trbušne duplje i simptom je upale slepog creva koja se mora rešiti hitnim operativnim zahvatom. Obično je propraćena temperaturom i povraćanjem, ali čak i ako te simptome nemate i samo osećate bol, odmah se obratite lekaru.

[adsenseyu1]

Grčevit bol u nogama

Ukoliko se niste povredili, ali osećate jak bol u nogama, pogotovo u butini ili potkolenicama uz koju se pojavljuje crvenilo, otekline i bolna mesta topla na dodir, postoji mogućnost da imate duboku vensku trombozu i oštećena vam je venska cirkulacija.

Nemojte masirati niti dirati bolna područja i uputite se lekaru koji će vas poslati na potrebne pretrage.

Osim venske tromboze, proširene vene veliki su problem koji muči svaku drugu ženu.

Budite prvi sa komentarom na članku "Postoje SIMPTOMI i BOLOVI koje ne smete da ignorišete NIKAKO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.