PREOKRET: Kokosovo ulje uopšte nije zdravo?!

Ilustracija

foto: pixabay.com

Ulje kokosa se poslednjih godina nametnulo kao univerzalni “lek” i sredstvo koje može da posluži najrazličitijim namenama – od dubokog prženja hrane, do izbeljivanja zuba.

Međutim, naučnici sada tvrde da kokosovo ulje nije ništa bolje od drugih vrsta ulja. Štaviše, smatraju da je možda i gore.

Američko udruženje za borbu protiv bolesti srca objavilo je početkom nedelje nove preporuke za ishranu i u kojima je kokosovo ulje u nemilosti.

Ove NAMIRNICE vam mogu pomoći da se rešite UPALA u organizmu

Prema nedavno sprovedenoj studiji, kokosovo ulje sadrži 82 odsto zasićenih masti, mnogo više od drugih ulja, što ga čini potencijalno opasnim za arterije.

[adsenseyu5]

Drugim rečima, nema razloga da puter ili maslinovo ulje trampite za kokosovo ulje, jer ono nije ništa zdravije.

“Kvalitetna ishrana ne podrazumeva eliminisanje masnoća, nego pažljiv odabir. Treba birati nezasićene masti i integralne žitarice, umesto šećera i rafinisanih ugljenih hidrata”, kaže Viktorija Tejlor iz Britanskog udruženja za borbu protiv bolesti srca.

HRANITE SE ZDRAVO: Jednostavan trik KUVANJA hrane na pari (VIDEO)

“Svaka promena treba da se posmatra u kontekstu celokupne ishrane. Tradicionalna mediteranska ishrana dokazano smanjuje niz rizika po zdravlje srca.

Preporučujemo da zasićene masnoće u ishrani zamenite nezasićenim i da umesto masnog mesa i ulja, koristite masniju ribu, orašaste plodove i semenke”.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net/metro.co.uk)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PREOKRET: Kokosovo ulje uopšte nije zdravo?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.