Prestanite da BRINETE: Radite sledeće tri stvari i spasićete zdravlje i PSIHU

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Preterana briga ostavlja posledice na mentalno i na fizičko zdravlje. Može da izazove stres, depresiju, umor i loše zdravstveno stanje.

Da li ste znali da preterana briga može da poveća broj otkucaja srca, oteža disanje i izazove bledilo lica? Krv se povlači sa površine i odlazi u mišiće, kako bi se pripremilo za novu brigu – tenziju koja može da uzrokuje bolove, glavobolje i slabost u nogama, a javljaju se i dijareja ili zatvor.

Kada briga postane hronična, čovek postaje podložan infekcijama. Visok nivo anksioznosti i stresa slabi imuni sistem, što vodi do češćih prehlada i drugih ozbiljnih problema.

[adsenseyu5]

Ipak, postoje dobre vesti – mozak bukvalno može da se istrenira da prestane da brine! Radite sledeće tri stvari i spasićete zdravlje i psihu:

Zapišite svoje brige
Najbolji način da dobro preispitate svoje brige jeste da ih zapišete na list papira. To će vam pomoći da sumnje odbacite ili ih shvatite kao konkretan problem, a onda možete i da pronađete rešenje.

Meditirajte
Poznate su sposobnosti meditacije da zaleči i telo i duh. Mnogo studija utvrdilo je da meditacija popravlja mentalnu stabilnost. Kada se osećate napeto, odvojite nekoliko trenutaka za sebe i meditirajte. Svega dva minuta dovoljno je da očistite misli.

Vežbajte
Još jedan način da naterate mozak da prestane da brine jeste da stres izbacite putem vežbanja. Može biti teško u početku, ali redovno vežbanje će vam pomoći da povratite kontrolu nad svojim životom.

Otarasićete se stresa i ojačati psihičko i fizičko zdravlje.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Prestanite da BRINETE: Radite sledeće tri stvari i spasićete zdravlje i PSIHU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.